ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αντεπίθεση Μανιάτη με Προγραμματική Πρόταση - 4 πηγές νέου πλούτου & 10+1 προτεραιότητες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | |
Αντεπίθεση Μανιάτη με Προγραμματική Πρόταση - 4 πηγές νέου πλούτου & 10+1 προτεραιότητες
 Θεώρησα σκόπιμο να έχουμε μια ζωντανή επαφή για να σας ενημερώσω αναλυτικά για την πολιτική μου πρόταση στην πορεία προς τις εκλογές της παράταξης.


Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ

Είπα στην εκκίνηση της υποψηφιότητάς μου, ότι τα δύσκολα αλλά διδακτικά χρόνια της κρίσης, ως επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, που διαμόρφωσε τη σημερινή ΔΗΣΥ, ως μέλος του Κοινοβουλίου, ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, διαμόρφωσα ένα σαφές προοδευτικό πολιτικό πλαίσιο, που εκφράζει τις αντιλήψεις και τα βιώματα μου από την δημόσια παρουσία μου.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη με τίμησαν με θέσεις ευθύνης.

Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να υπηρετήσω από υψηλότερη θέση ευθύνης τις ίδιες αξίες και αρχές.

Κάποιος με ρώτησε ποιό είναι το μήνυμά μου.

Του είπα ότι δεν έχω μήνυμα γιατί έχω πρόταση.

Έχω αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση που θα βγάλει την παράταξη από τη στασιμότητα του 7%.

Τη στασιμότητα όπου την κρατούν δεμένη όσοι δεν μπορούν να την πάνε παραπέρα.

Γιατί αν μπορούσαν, θα το είχαν κάνει ήδη.

Καταθέτω μια προσωπική πρόταση ως απόσταγμα εμπειρίας ενός ανθρώπου αυτοδημιούργητου, που δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα, ούτε νεποτισμού και συμψηφισμών μηχανισμών.

Χρειαζόμαστε ηγέτη να μπορούμε να κερδίζουμε και τον Α. Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη και μέσα στη Βουλή κι έξω από τη Βουλή, σε όλες μας τις πολιτικές συγκρούσεις.

Καταθέτω μια πρόταση που μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης. Να δώσει πετυχημένα τη μάχη απέναντι στο συντηρητικό Μητσοτάκη του ανεξέλεγκτου νεοφιλελευθερισμού και τον ιδεοληπτικό υποκριτή Τσίπρα της μοναδικής ιδεολογίας της καρέκλας της εξουσίας.

Καταθέτω μια πρόταση που στηρίζεται στη γνώση, την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του έργου.

Από την εποχή που μεγάλωσα στο σιδηρουργείο του παππού μου μέχρι και σήμερα, βιώνω καθημερινά μια και μοναδική αλήθεια: Δεν μπορείς να κάνεις καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων, αν δεν ανακαλύψεις νέες πηγές πλούτου, αν δεν στηριχτείς στο πραγματικά νέο, που είναι η επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση και τα ένσημα ζωής και δουλειάς.

Όλα τα παραπάνω ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που περιλαμβάνει την αντιπαράθεση τόσο με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Η Ελλάδα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας συνδέει τη νέα ταυτότητα της παράταξης με τη νέα προοπτική της χώρας.

Θέλω να είμαι σαφής.

Νέα Παράταξη, χωρίς Νέα Ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται.

Οι αρχηγοί των υπαρκτών σχημάτων του χώρου, ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

Σήμερα απαιτείται αλλαγή ηγετικού προσώπου.

Χρειαζόμαστε ηγεσία με έργο, γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ο νέος Επικεφαλής πρέπει αμέσως μετά την εκλογή του να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου, Προοδευτικού Κινήματος.

Ανοιχτό, συμμετοχικό, αποκεντρωμένο, με άμεση δημοκρατία, με 13 ισχυρά περιφερειακά όργανα, με ισόρροπη εκπροσώπηση όλων των περιοχών και όλων των πολιτικών τάσεων, το νέο Κίνημα θα διαμορφώσει τις πολιτικές συνθήκες να πρωταγωνιστήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Κανένα μέλος με βουλευτική ή κυβερνητική θέση, πλην του Επικεφαλής, δεν θα κατέχει θέση στα περιφερειακά ή το κεντρικό πολιτικό συμβούλιο.
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθε η ώρα να βάλουμε επιτακτικά στην ατζέντα της Σοσιαλδημοκρατίας, την έννοια της Παραγωγής.

Ως κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα και ταυτοτικό στοιχείο.

Όχι απλά ως οικονομική έννοια.

Να συνδέσουμε προγραμματικά την προτεραιότητα της Παραγωγής, με τη δεύτερη συστατική έννοια της σοσιαλδημοκρατίας, την Αναδιανομή.

Σε ένα παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό περιβάλλον λιτότητας και περιορισμού πόρων, η απάντηση της Σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ούτε ο κρατικίστικος παρασιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια η εναπόθεση των πάντων στην αγοραία αντίληψη της Ν.Δ.

Γι’ αυτό μιλώ για Παραγωγική Σοσιαλδημοκρατία, για Παραγωγική Ελλάδα.

Όχι απλά για ανάπτυξη.

Η στρατηγική λύση –κλειδί για το σύγχρονο ελληνικό ζήτημα είναι η συστηματική παραγωγική στροφή της χώρας σε νέες πηγές πλούτου που θα την καταστήσει διεθνώς ανταγωνιστική κι εθνικά επαρκή.

Της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης, των απειλούμενων από εισοδηματική εξαφάνιση εργαζόμενων και αγροτών, των αποκλεισμένων άνεργων και της απέλπιδας υπό την απειλή μετανάστευσης νεολαίας μας.

Να στηρίξουμε συνειδητά κι έμπρακτα την υγιή και παραγωγική επιχειρηματικότητα και τις αναδυόμενες νέες επιχειρήσεις.

Ήρθε η στιγμή, να φτιάξουμε το σύγχρονο μεγάλο εθνικό αφήγημα κι αυτό είναι η Παραγωγική Ελλάδα.

Με πολιτικό πρωταγωνιστή την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, τη νέα Προοδευτική Παράταξη.

Διαθέτουμε αποδεδειγμένα, τις εδαφικές και παραγωγικές πηγές πλούτου, το ποιοτικό διανοητικό κεφάλαιο και με την ταυτόχρονη προσέλκυση επενδύσεων μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας, το σύγχρονο παραγωγικό υπόδειγμα του Ευρωπαϊκού Νότου.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ παντού, με προοδευτική εναλλακτική, αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα.

Ο ιδεολογικός διασυρμός και η πολιτική εκμετάλλευση του προοδευτικού Κινήματος από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πια ανεκτά.

Λαθροβιώνει κι εγκλωβίζει προοδευτικές δυνάμεις παριστάνοντας την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Η αναγκαιότητα της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δημιουργεί συνθήκες συντηρητικής διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.

Εμείς θα ανακόψουμε το συντηρητισμό και την αυτοδυναμία της Ν.Δ. που τους ενισχύει ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Καταθέτω λοιπόν σήμερα στους Έλληνες πολίτες την πρότασή μου για τέσσερις νέες πηγές εθνικού πλούτου: α) Τα εθνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων, που τις επόμενες δεκαετίες θα συνεισφέρουν 2 δις €/χρόνο στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και μαζί με τη συνολικότερη ενεργειακή μας διπλωματία, θα αναβαθμίσουν γεωπολιτικά τη χώρα, β) την κατάργηση του υπερταμείου αποικιοκρατίας και τη μετεξέλιξή του σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που προσελκύει 150 δις € επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας και δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, γ) ένα σύγχρονο επιτελικό Κράτος Project Manager, με αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση με ανταμοιβή και πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που εξοικονομεί 1 δις €/χρόνο, δ) ένα σύγχρονο, απελευθερωμένο, ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που μετασχηματίζεται σε διεθνές κέντρο ξενόγλωσσων σπουδών, αυξάνει κατά 2% το ΑΕΠ και δίνει προοπτική κι ελπίδα στη νέα γενιά και την απασχόληση.

Μέσα σε 1,5 χρόνο ως Υπουργός Περιβάλλοντος αδειοδότησα 105 μεγάλες επενδύσεις προϋπολογισμού 6,1 δις €. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά να απαντήσει: Μέσα στα 2,5 χρόνια που κυβερνά τη χώρα πόσες νέες επενδύσεις αδειοδότησε ο ίδιος και οι υπουργοί του; Καμία.

10+1 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ


Καταθέτω επίσης την πρότασή μου για τις 10+1 μεγάλες πολιτικές προτεραιότητες της χώρας, τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογία και το ασφαλιστικό, την υγεία, τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, την ανεργία κι επιχειρηματικότητα για νέους και μακροχρόνια άνεργους, το πλέγμα ασφάλειας για εργαζόμενους και συνταξιούχους από τη φτώχεια, την άμεση ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την «πράσινη» οικοδομή, την αυτοδιοίκηση και το πολιτικό σύστημα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στις κάλπες.

Να προσέλθουν μαζικά, για να δώσουν με την παρουσία τους δύναμη στη φωνή τουw.

Να γίνει η νέα Κεντροαριστερά, η σύγχρονη ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, δύναμη πραγματικής αλλαγής στη χώρα και απαλλαγής από το παλαιοκομματικό προσωπικό όλων των κομμάτων.

Για την Ελλάδα της Δημιουργίας, της παραγωγής, της δουλειάς, την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αλληλεγγύης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ