ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Δικάζονται οι 6 πολίτες για τα επεισόδια του 2014 στο Ναύπλιο κατά του ΤΑΙΠΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Δικάζονται οι 6 πολίτες για τα επεισόδια του 2014 στο Ναύπλιο κατά του ΤΑΙΠΕΔ
 Την Παρασκευη 10 του Νοέμβρη στα δικαστήρια του Ναυπλίου δικάζονται έξι άτομα στα οποία ασκήθηκε δίωξη για τη μεγάλη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν τρία χρόνια κατά του ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα για το κτήριο της οδού Β. Αλεξάνδρου 6 (Μεγάλος Δρόμος) στο Ναύπλιο.

Έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή συμπαράστασης που εξέδωσε το κείμενο συμπαράστασης που ακολουθεί και καλεί πολίτες και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Ναυπλίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

"Το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εντάσσει μαζικά στο ΤΑΙΠΕΔ την δημόσια περιουσία. Στον κατάλογο του ξεπουλήματος την τιμητική της έχει και η περιοχή της Αργολίδας με ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος). Πωλητήριο μπαίνει και σε όλη την παραλία της Καραθώνας και στο Κονδύλι, σε έκταση εντός του ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας και σε έκταση εντός του υγροβιοτόπου στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Η επιθετική αυτή κίνηση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ κινητοποίησε μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Αργολίδας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με το πέρας των κινητοποιήσεων όμως ήρθε η δίωξη έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου. 

Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα ,με στημένες κατηγορίες «καθ’ υπόδειξη» από τις αστυνομικές αρχές που προκαλούν τη θυμηδία. Το γεγονός αυτό παραπέμπει στις εποχές του φακελώματος από την Ασφάλεια των «ανήσυχων πολιτών» .
Η συνέχιση της δίωξης των έξι και η επικείμενη δίκη τους στις 10 Νοέμβρη εκθέτει και την σημερινή κυβέρνηση. Απαιτουμε να σταματησει τωρα το Υπουργειο Δικαιοσυνης την Διωξη των έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου.

Δεν ξεχνάμε τις ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από την ίδια την πόλη του Ναυπλίου προεκλογικά περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ ούτε και την συμμετοχή στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες διώκονται οι έξι, του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Αργολίδας!

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο θα συνεχιστεί και θα νικήσει.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματούν!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ !

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11, 9:00 πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ" 


Να τονίσουμε πως στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου, μετά από εισήγηση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Μ. Καραμολέγκου από την Άλλη Πρόταση" και του Π. Κοκκινόπουλου από την ΑΥ.Ρ.Α, εκδόθηκε ψήφισμα υποστήριξης προς τους 6 διωκόμενους διαδηλωτές

Ολόκληρο το ψήφισμα παρακάτω:

«Η ένταξη ακινήτων, του Δημοσίου, στα όρια του Δήμου μας στο ΤΑΙΠΕΔ και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους τοπικούς Φορείς, τους Δημότες και το Δήμο μας. Η οικονομική κρίση οι δραματικές και αλυσιδωτές συνέπειες της, δημιουργεί δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, που στόχο έχουν την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δημόσιου συμφέροντος.

Η αστυνομία καλεί σήμερα μέλη της "Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας", που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της, αλλά και της από 19/6/14 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 25ης Ιουλίου του 2014 στο Μεγάλο Δρόμο (μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Επιχειρείται έτσι να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές, βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ