ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Σε Κόρινθο & Ναύπλιο το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «Γέφυρες»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. |
Σε Κόρινθο & Ναύπλιο το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «Γέφυρες»
 Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Γέφυρες θα πραγματοποιηθεί τη περίοδο 12-18 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Cineplex Φλοίσβος στην Κόρινθο σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και 19-22 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων με κινηματογραφικές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις.


Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων. 

Τιμούμε φέτος τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη με εκδηλώσεις στη Κόρινθο και στο Ναύπλιο και φιλοξενούμε τον Bill Butler, θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας στις ταινίες που όλοι ξέρουμε όπως Σαγόνια του Καρχαρία, Ρόκυ 2,3,4, Ο Νονός, Grease κ.ά., καθώς και τον βετεράνο δημοσιογράφο Bruno Chatelin, ιδρυτή του πρώτου και μεγαλύτερου διαδικτυακού τόπου για τα κινηματογραφικά φεστιβάλ filmfestivals.com. 

Θα προβληθούν 70 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή και επιλέχθηκαν από περισσότερες από 50 χώρες από τις 5 ηπείρους. 

 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ : Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 

H φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων θα ερμηνεύσει μουσική από τον κινηματογράφο και το Global Arts Studios θα παρουσιάσει το χορoθέατρο “Emotions. Θα προβληθεί η Αργεντίνικη ταινία Paulina (La Patota) του Santiago Mitre με 20 βραβεία συμπεριλαμβανομένων του βραβείου των Κριτικών του Φεστιβάλ Καννών (Cannes Film Festival Critics Week) και Grand Prize FIPRESCI. 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τις ταινίες μεγάλου μήκους είναι o Γιώργος Τζαβάρας – Σκηνοθέτης και Διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κορινθίων, o Βill Butler – Διευθυντής Φωτογραφίας (Jaws, God Father, Rocky II, III, IV etc) , ΗΠΑ, o Vivek Singhania – Παραγωγός, Ινδία, o George F Roberson – Παραγωγός, σεναριογράφος, ΗΠΑ και ο Bruno Chatelin – δημοσιογράφος, Γαλλία. 

Ανεξάρτητη κριτική επιτροπή από σινεφίλ και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς θα απονείμει τις διακρίσεις για τις ταινίες μικρού μήκους και τεκμηρίωσης στις διάφορες κατηγορίες. 

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2008 κατά την διάρκεια των εορτασμών των 150 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου. Είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσειςσε επιλεγμένους χώρους Τέχνης στην Πελοπόνησο, σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και πολιτιστικούς φορείς. 

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Α) Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος – Cinema Lab Pegasos, 

6-8/10 Εργαστήρι Πήγασος – Cinema Lab Pegasos, 6-8/10 Η ταινία μικρού μήκους που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθεί στις 22 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Χρυσού Πήγασου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο. 

Δηλώστε συμμετοχή ως ηθοποιός, σκηνοθέτης ή άλλη ειδικότητα και στείλτε μας την ιδέα σας για το σενάριο για το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο, έχοντας κατά νου ότι θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα κατά τη διάρκεια του ημιμαραθώνιου αγώνα «Αθλος και Ενέργεια» που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Λουτράκι. Email: bridgesfilmfest@gmail.com με την ένδειξη «Pegasos Cinema Lab Bridges 2017» https://www.facebook.com/events/1254020318042158/ 

B) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου – Κινηματογράφος Cineplex Flisvos, Kόρινθος. 

10:00 Ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης παρουσιάζει ένα masteclass για την «Αλχημεία του Σινεμά». 

11:30 Αφιέρωμα -Προβολή ταινίας «Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο» – Kώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1978, 90′

19:00 Έκθεση “Έργα Γης” – LAND ART CINEMA PROJECT με τον Ορίζοντα Γεγονότων – Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου 13-18/10 

Land Art με τον Ορίζοντα Γεγονότων 

Γ) Σάββατο 14 Οκτωβρίου – Κινηματογράφος Cineplex Flisvos, Kόρινθος. 

Επίσημη έναρξη. 

20:00 Μουσική κινηματογράφου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων. Χοροθέατρο “Emotions” από Global Arts Studios 

21:00 Προβολή ταινίας Paulina (La Patota) του Santiago Mitre 20 βραβεία συμπεριλαμβανομένων Cannes Film Festival Critics Week και Grand Prize FIPRESCI 

 ΝΑΥΠΛΙΟ 

Δ) Παρασκευή 20 Οκτωβρίου – Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο. 

10:00 Ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, παρουσιάζει ένα masteclass για την «Αλχημεία του Σινεμά». 

Ώρα 11:30 Αφιέρωμα – Προβολή ταινίας «Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο» – Kώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1978, 90′

 Ε) Σαββάτο 21 Οκτωβρίου – Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο. 

11:00-13:00 Discussion panel: The importance of music in the Seventh Art. Ανοιχτό Πλαίσιο Συζήτησης «Η σημαντικότητα της μουσικής στην 7η Τέχνη». Συμμέτέχουν ο Bill Butler, Bruno Chatelin, o Κώστας Φέρρης, η Άννα Φόνσου, ο Θεοδόσης Σπαντιδέας, o Kώστας Σπηλιώτης, o Γιάννης Νικολόπουλος, η Παιδική Xορωδία ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιου και το Χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου. https://www.facebook.com/events/115657445791720 

14:00 Αφιέρωμα -Προβολή ταινίας “H Φόνισσα”– Κώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1974, 90′ 20:00-22:00 Live Soundtrack Concert Bridges 2017 

– Συναυλία πρωτότυπης μουσικής ΓΕΦΥΡΕΣ 

Μετά την επιτυχία του περασμένου έτους, θα υπάρξει μια ζωντανή συναυλία με τη πρωτότυπη μουσική επιλεγμένων ταινιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ναυπλίου και η γυναικεία χορωδία «Συμφωνία», διευθύνει ο Θεοδόσης Αντωνιάδης https://www.facebook.com/events/313447349129211 

Ζ) Κυριακή 22 Οκτωβρίου. 

14:00 – Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο Αφιέρωμα -Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο»– Kώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1982, 150′ 

 20:00 – Βουλευτικό, Ναύπλιο Golden Pegasos Awards Ceremony Τελετή απονομής βραβείων «Χρυσός Πήγασος» Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα κινηματογραφικά αστέρια που θα λάμψουν στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «Γέφυρες»! 

Παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου. Μουσικό πρόγραμμα με διασκευές από μουσικά στιγμιότυπα του κινηματογράφου υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Θεολένας Πίκη, Χοράρχη και καθηγήτριας του ΔΩΝ (Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου). Συμμετέχουν οι χορωδίες Αγίου Νικολάου Ναυπλίου και Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας.

Πηγή: corinthia.events
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ