ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Διήμερο του Γιάννη Μανιάτη στην Ήπειρο με επισκέψεις σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. | |
Διήμερο του Γιάννη Μανιάτη στην Ήπειρο με επισκέψεις σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα
Επίσκεψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πύλη προς τη Δ. Ευρώπη

 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και εργαζομένους είχε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης κατά την επίσκεψή του στο Λιμάνι της πόλης. Συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε το Λιμάνι να διαδραματίζει τον αναπτυξιακό του ρόλο ως πύλη διαμετακόμισης της χώρας προς τη Δυτική Ευρώπη. 

Επίσης, συζητήθηκαν και οι προεκτάσεις υποδομών για την κρουαζιέρα και το εμπορευματικό κέντρο. Αναλύθηκαν τα θέματα χρηματοδότησης και πώς θα εντοπισθούν οι πόροι ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα το 2019, προσφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας της Ηπείρου. Το λιμάνι εξυπηρετεί 1.000.000 τουρίστες 280.000 οδηγούς και 160.000 φορτηγά κι εκτιμάται ότι σε συνδυασμό με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό το Λιμάνι θα εξυπηρετεί το 60% της θαλάσσιας κίνησης προς Ιταλία. Τέλος, αναφορά έγινε και σε θέματα ανάπτυξης των τουριστικών καταφυγίων για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Επιμελητήρο Ηγουμενίτσας. Συζήτηση για τυποποίηση προϊόντων, ρευστότητα, φορολογία

Ο Γιάννης Μανιάτης και το επιτελείο του συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηγουμενίτσας Αλέξανδρο Πάσχο και συζήτησαν τα θέματα των εμπορικών και μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής και της αδικαιολόγητης εξαγωγής χωρίς τυποποίηση προϊόντων όπως το ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή. Στις συζητήσεις αξιολογήθηκε η αύξηση του τουρισμού και οι υποδομές που είναι ανάγκη να ενισχυθούν για να υπάρξει δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας και οι υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.
Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας. Μεταρρυθμίσεις για εξυπηρέτηση πολιτών

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας όπου συζητήθηκαν τα θέματα της πόλης και του Λιμανιού και οι λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για την ανάπτυξη της ως διαμετακομιστικού Κέντρου. Επίσης, συναντήθηκε με την προϊσταμένη και τους υπαλλήλους του ΚΕΠ, μια μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, για τα θέματα εξυπηρέτησης των πολιτών.
Συνέντευξη Τύπου στην Ηγουμενίτσα για το νέο Προοδευτικό Κίνημα και την υποψηφιότητά του.

Ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στα θέματα της προσπάθειας που κάνει η Δημοκρατική Παράταξη για να εκλέξει αρχηγό, να οργανώσει σύγχρονο κόμμα και να γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην «προσπάθεια αυτή πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πρέπει να απαντήσουμε στα προβλήματα του Πολίτη και της χώρας και να βγούμε όμως ενωμένοι και δυνατοί». Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για το νέο Κίνημα και την υποψηφιότητά του με τα στελέχη της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ και πολίτες.
Στο Τεχνολογικό Πάρκο με τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου όπου και συναντήθηκε με τον Καθ. Αυγερόπουλο και μίλησαν για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται και δραστηριοποιούνται μέσα στο Πάρκο. Οι εταιρείες ασχολούνται με διάφορα αντικείμενα όπως βιοπληροφορική, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και το περιβάλλον. Μια καινοτομική όαση δίπλα στο Πανεπιστήμιο που παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.
Στις νέες εγκαταστάσεις συνεταιριστικής Οινοποιίας

Επίσκεψη στη ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΉ Οινοποιία ΖΟΙΝΟΣ όπου έγινε παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων για την προώθηση των ονομαστών κρασιών της Ηπείρου. Με τον Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οίνου, Βαγγέλη Αργύρη, συζητήθηκε «η παταγώδης αποτυχία του ειδικού φόρου στο κρασί όπου από 56 εκατ. € φόρων που προβλέπονταν εισπράχθηκαν 16 εκατ. €, ενώ έπληξε την εμπορία και εξαγωγές κρασιού και αύξησε τη λαθραία διακίνηση».

Συγκινητική συνάντηση με σύλλογο Μικρασιατών.
Γ. Μανιάτης: «Μια όμορφη έκπληξη η συνάντηση μου με τον Σύλλογο Μικρασιατών Νεοκαισάρειας. Όλες οι γλυκές θύμησες της παιδικής ηλικίας με τα τραγούδια και τα παραμύθια στο συνοικισμό του Άργους, της Σμυρνιάς γιαγιάς μου και του Κωνσταντινοπολίτη παππού μου. Μετά το παραδοσιακό τραγούδι της Καππαδοκίας που μου είπαν, μου έδειξαν το μικρό θεατράκι και το λαογραφικό μουσείο με τους Καππαδόκες αγίους. Η προσφυγιά πάντα πονάει και πάντα γεμίζει τη ζωή με ανθρωπιά και θάρρος».
Διάλογος με τους πολίτες
Συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών συζητήσεων με τους πολίτες ο Γ. Μανιάτης. Την Κυριακή, 8/10 ανοικτή συζήτηση στη Ν. Μάκρη, στις 11 το πρωί στο Ξενοδοχείο «Μάτι» (Λεωφόρος Ποσειδώνος 33)

Συνέντευξη Τύπου Γ. Μανιάτη για θέσεις και πρόγραμμα


Ο Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τις θέσεις του για ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα και τις Προγραμματικές του προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, σε Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 12.00, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ