ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γ.Ανδριανός: Ο Μαραθώνιος και στην περίπτωση του Ναυπλίου, είναι μια διοργάνωση με σημαντικά οφέλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
Γ.Ανδριανός: Ο Μαραθώνιος και στην περίπτωση του Ναυπλίου, είναι μια διοργάνωση με σημαντικά οφέλη
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή του Μαραθωνίου Ναυπλίου στην Τουριστική Ανάπτυξη της Αργολίδας και της Πελοποννήσου» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Ναύπλιο. Ο κ. Ανδριανός δήλωσε:

“Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τον Δήμο Ναυπλιέων, όλες και όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης, αλλά και για την επιτυχία που σημειώνει σταθερά τα χρόνια αυτά ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Βλέποντας αυτή την επιτυχία και τη δυναμική αισθάνομαι συγκίνηση και ικανοποίηση γιατί ένα όραμα που μαζί προωθήσαμε και έκανε τα πρώτα βήματά του κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εξελιχθεί σε έναν καταξιωμένο θεσμό με ευρύτερη αναφορά και ακτινοβολία.

Το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί με διαφορά τη σημαντικότερη και δημοφιλέστερη μορφή μαζικού αθλητισμού. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που η πατρίδα μας, ο τόπος όπου γεννήθηκε ο αγώνας αυτός μπορεί και οφείλει να αξιοποιήσει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν πολλαπλά οφέλη:

Πρώτον λειτουργούν ως αφορμή για να έρθουν πιο κοντά στην άθληση και την υγιεινή ζωή άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδίως παιδιά και νέοι. Γιατί ο αθλητισμός είναι μια καλή συνήθεια που όσο πιο γρήγορα την ξεκινήσει κανείς, τόσο πιο πολλά και έντονα είναι τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία, και γενικότερα στην ποιότητα ζωής.

Δεύτερον, ο Μαραθώνιος λειτουργεί ενισχυτικά στην ταυτότητα της πόλης αλλά και της περιοχής που τον διοργανώνει. Στο Ναύπλιο και την Αργολίδα, ο μαραθώνιος υπογραμμίζει την ταυτότητα της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και ενδυναμώνει ταυτόχρονα και το αίσθημα του ανήκειν στην τοπική μας κοινωνία. Κι αυτό γιατί όλοι μας περιμένουμε πλέον κάθε χρόνο αυτή την γιορτή του αθλητισμού, που ενώνει ανθρώπους, αθλητικά σωματεία, σχολεία και φορείς της κοινωνίας των πολιτών με ισχυρούς δεσμούς συμμετοχής και άμιλλας, αλλά και ως αφορμή για την ευαισθητοποίησή μας για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως κατεξοχήν είναι η δωρεά του μυελού των οστών, υπόθεση που με συνέπεια και δέσμευση προάγει ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας και προσωπικά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη την οποία τιμήσαμε σήμερα για την προσφορά της.

Τέλος, βεβαίως, ο Μαραθώνιος όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Ναυπλίου, είναι μια διοργάνωση με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Φέρνει στον τόπο μας Έλληνες και ξένους αθλητές κάθε επιπέδου, αλλά και απλούς επισκέπτες, και λειτουργεί ως μια πολύ καλή αφορμή για την προβολή της περιοχής μας, της Αργολίδας με τα πολλά και σημαντικά της θέλγητρα του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και των ποιοτικών μας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Είναι στο χέρι μας βεβαίως αυτή την καλή αρχή να την αξιοποιούμε ολοένα και πιο αποτελεσματικά στο πλαίσιο ενός ευρύτερου, φιλόδοξου και ρεαλιστικού συνάμα σχεδιασμού για την ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μια ανάπτυξη που βεβαίως έχει ως άξονες και προϋποθέσεις πέραν των άλλων και δράσεις για τις υποδομές, για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και ευρύτερα της δημιουργικότητας, και βεβαίως για την παροχή στους νέους ανθρώπους των εφοδίων, των κινήτρων και των ευκαιριών που χρειάζονται και δικαιούνται για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας.



Η πρόκληση αυτή μπροστά μας στην οποία όλοι μας καλούμαστε από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας να συμβάλουμε, εύχομαι ολόψυχα αυτός ο πολύτιμος θεσμός να συνεχίσει να αποδίδει τα πολλά και ποικίλα οφέλη του στο Ναύπλιο και την Αργολίδα μας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ