ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τ.Λάμπρου: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αναζητεί τους δήθεν «υπονομευτές» για να κρύψει την αλήθεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. |
Τ.Λάμπρου: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αναζητεί τους δήθεν «υπονομευτές» για να κρύψει την αλήθεια
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής μέσω του μοναδικού μέσου επικοινωνίας που χρησιμοποιεί, δηλαδή του facebook, ισχυρίζεται για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ότι τον υπονομεύουμε και ότι λειτουργούμε εις βάρος του Δήμου Ερμιονίδας στρεφόμενος εναντίον του συνόλου της Αντιπολίτευσης.

Φταίνε όλοι οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης εκτός από αυτόν.

Αυτοί είναι φτηνοί λεονταρισμοί και επιθέσεις με άσφαιρα πυρά και γίνονται μόνο και μόνο για να κρύψουν την μη εφαρμογή της νομιμότητας και της πολιτικής ηθικής στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας.

Εμείς διαφωνούσαμε και διαφωνούμε και το έχουμε επισημάνει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους Δημότες μας με τις απευθείας αναθέσεις μελετών και εργασιών, με τις υπεργολαβίες, με τα χαράτσια που επιβάλλει η ΔΕΥΑΕΡ, με τις «φωτογραφίες του αέρα» των ιδιοκτησιών για να μετρηθούν τα τετραγωνικά των κατοίκων της Ερμιονίδας.

Διαφωνούμε με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί για μελέτες και εργασίες, π.χ. τα 60.000€ που δόθηκαν για τις «αεροφωτογραφίσεις» των ιδιοκτησιών.

Διαφωνούμε για την επιβολή του παράνομου χαρατσιού 80% από την ΔΕΥΑΕΡ στους καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης των ετών 2012, 2013 και 2014 στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης.

Διαφωνούμε για το τι δεν κάνατε αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοιλάδας, η οποία ζητούσε την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής για την αποχέτευση.

Διαφωνούμε στην έκδοση παράνομων πεντάμηνων λογαριασμών ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Φούρνων από την ΔΕΥΑΕΡ, κάτι που δεν έχετε μέχρι σήμερα την ευθιξία να διορθώσετε.

Διαφωνήσαμε για την παράνομη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ και δικαιωθήκαμε, αλλά έπρεπε στο μεταξύ να περάσουν πέντε μήνες για έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας για να αποκτήσει η ΔΕΥΑΕΡ νόμιμο Δ.Σ..

Εγώ φταίω που χάσετε το έργο της Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης του Κρανιδίου, όταν παραλάβατε το έργο δημοπρατημένο με το εργολάβο να εργάζεται;

Εγώ φταίω που κινδυνεύετε άμεσα να χάσετε, για δεύτερη φορά σε δημαρχιακή σας θητεία, το δημοπρατημένο έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου – Κοιλάδας, κάτι που το απεύχομαι;

Εγώ φταίω για την κάκιστη ποιότητα νερού που τρέχει στις βρύσες των Δημοτών μας;

Εγώ φταίω που δεν προχωράτε την έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που έχετε στα χέρια σας και επιμένετε μέχρι σήμερα σε μελέτες για αφαλατώσεις υφάλμυρου νερού γεωτρήσεων οι οποίες θα καταστρέψουν τον υδροφόρο ορίζοντα της Ερμιονίδας;

Εγώ φταίω που η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατήγγειλε την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στην κατασκευή του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου και επιβληθεί πρόστιμο 5.000€ στην εταιρία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.;

Εγώ φταίω για την «τεχνητή ξεροπούλα» που δημιουργήθηκε στο Πορτοχέλι με το «βουνίσιο παράνομο κοκκινόχωμα» και τη δήθεν διάνοιξη της στροφής του δρόμου Δίδυμα – Σαλάντι, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε;

Εγώ φταίω για το παράνομο τέλος παροχής νερού των 15€ που πλήρωναν τα σκάφη στα Μαντράκια τα έτη 2015 και 2016, σε αντιδιαστολή με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια;

Εγώ φταίω που οδηγήθηκαν σε ανεξαρτητοποίηση δύο άξια στελέχη της παράταξής σας, καταγγέλλοντας τις επιλογές σας και την πολιτική σας συμπεριφορά, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε σε εσάς ούτε και στην διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ;

Εγώ φταίω που έχετε απολέσει πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις απουσίες των στελεχών σας;

Εγώ φταίω για την ανυπαρξία έργου που έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα;

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, για την σημερινή κατάσταση του Δήμου Ερμιονίδας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει δεν φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, δεν φταίνε οι επιτροπές παρακολούθησης των έργων όπως ισχυρίζονται κάποιοι, δεν φταίνε τα θεσμικά όργανα του Δήμου, ούτε η Αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα.

Και εφόσον ο σημερινός Δήμαρχος κατέχει την ιδιότητα του αρχιτέκτονα μηχανικού, έχει μια επιπλέον ευθύνη να διορθώνει τα κακώς κείμενα, να σταματάει τις παρανομίες και την λογική των επαναλαμβανόμενων χαρατσιών στην σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία προσπαθώντας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο την συναίνεση της Αντιπολίτευσης.

Κάτι τέτοιο δεν το κάνει.

Το γιατί δεν το κάνει, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Θέλω να πιστεύω ότι για αυτή την κακοδιοίκηση και για αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι, εκτός της ανικανότητας.

Εμείς δεν διοικούμε τον Δήμο Ερμιονίδας.

Εμείς ασκούμε το θεσμικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αντιπολίτευσης, ελέγχουμε την διοίκηση και έχουμε καταθέσει δεκάδες σημαντικές προτάσεις για τα θέματα του Δήμου τα τελευταία τρία χρόνια.

Όταν έρθει η σειρά μας θα δείξουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, τι σημαίνει αποτελεσματική διοίκηση, χρηστή διαχείριση και εξασφάλιση της ενότητας και όχι του διχασμού στην τοπική κοινωνία.



Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ