ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σύσκεψη για το αγροτικό συγκαλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 μ.μ. | |
Σύσκεψη για το αγροτικό συγκαλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση «φιλοευρωενωσιακού συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών» εκφράζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, προγραμματίζοντας σύσκεψη στην Τρίπολη, όπου και θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα των αγροτών.

Μάλιστα με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνότροφους «στο δρόμο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή, συντονίζοντας παράλληλα τον αγώνα μας».

«Οργανωμένα θα δώσουμε την μάχη σε συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΠΠ, καλώντας σε σχετική σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, στις 12 το μεσημέρι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Ένα χρόνο τώρα δίνουμε την μάχη αναδεικνύοντας σε όλους τους τόνους τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την μάχη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά.

Εναντιωνόμαστε στο παραμύθι της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται αφορά ξεκάθαρα τους εμποροβιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοαγρότες, τους τραπεζίτες, αφού η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την δραματική μείωση του εισοδήματος από την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας» και της «ανταγωνιστικότητας» βλέπουμε το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας, οπού μια χούφτα μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας και την διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα, με προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή του παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού.

Την ίδια στιγμή που δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε, μετά και τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η παραγωγή μας το προηγούμενο διάστημα από τα καιρικά φαινόμενα, η οποία θα αποζημιωθεί με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1.8 εκατ. ευρώ στην «αμαρτωλή» ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αντιστεκόμαστε στο νέο νόμο για τα νωπά προϊόντα ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές ούτε και άμεση πληρωμή των παραγωγών. Δεν σταματάει τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στα πλαίσια των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση φιλοευρωενωσιακού συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνότροφους στο δρόμο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή, συντονίζοντας παράλληλα τον αγώνα μας.

Οργανωμένα θα δώσουμε την μάχη σε συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

Όλοι και όλες στη Σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ
12 Νοέμβρη, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας – Τρίπολη, 12 το μεσημέρι

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

Πηγή: agronews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ