ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Γ. Μανιάτης: Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται
«Είμαι υποψήφιος, γιατί θέλω να τιμήσω από την υψηλότερη θέση ευθύνης, τις ίδιες αξίες και αρχές, τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και να προσφέρω στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Μιχάλη Μιχαήλ.


Έστειλε το μήνυμα πως «νέα παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται» ενώ απαντώντας στην κριτική ότι η συγκεκριμένη άποψή του δε βοηθάει στην ενότητα της παράταξης», υπενθύμισε με νόημα πως «το 2015 ήμουν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ. Έχω υπηρετήσει στην πράξη την ενότητα».

Στη συνέντευξη, περιέγραψε ένα συγκεκριμένο οργανωτικό μοντέλο για το νέο Προοδευτικό Κίνημα «ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, συμμετοχικό, με ουσιαστική αποκεντρωμένη λειτουργία και 13 περιφερειακές οργανώσεις».

Αναφέρθηκε στην προγραμματική του πρόταση που δημοσιοποίησε πρόσφατα για τις 4 νέες πηγές πλούτου - κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σύγχρονο επιτελικό κράτος, σύγχρονο απελευθερωμένο Πανεπιστήμιο –και τις 10+1 προτεραιότητες.

Κατέληξε σημειώνοντας πως το νέο Προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστική δύναμη στις επόμενες εκλογές απέναντι τόσο στον «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον «δημαγωγικό κρατικισμό» του Αλέξη Τσίπρα.

Ξεχωριστή η περιοδεία Μανιάτη σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία
«Ας υπάρξει ΑΣΕΠ και στην πολιτική»

Ικανοποίηση, αλλά και αισιοδοξία για την προοπτική του εγχειρήματος του νέου Προοδευτικού Κινήματος εκφράζεται από το επιτελείο Μανιάτη μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος είχε την ευκαιρία σε συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και φίλους της παράταξης να αναπτύξει την προγραμματική του πρόταση και να ανταλλάξει απόψεις. Οπως σε κάθε του περιοδεία έτσι κι αυτή τη φορά φρόντισε να επισκεφθεί χώρους δουλειάς και να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει, εκτός απο την υποψηφιότητά του το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα για να βγει απο την κρίση.

Στην Καρδίτσα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την 15η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση και να περιηγηθεί στις πρωτοπόρες παραγωγικές μονάδες κι επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Γ. Μανιάτης: «Σήμερα, εδώ στην έκθεση, είδαμε την παραγωγική Ελλάδα, την παραγωγική Θεσσαλία, την παραγωγική Καρδίτσα. Πρέπει να σας πω ότι όποιος επισκέπτεται, αυτή την έκθεση φεύγει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας, γιατί εδώ βλέπεις ότι υπάρχουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιχειρούν, που δοκιμάζουν, και που καταφέρνουν να επιβιώνουν. Εδώ ένοιωσα ένα αίσθημα βαθιάς αισιοδοξίας γιατί είδα ανθρώπους, και με μικρές επιχειρήσεις σε οικογενειακό επίπεδο, που καταφέρνουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να δίνουν στην εσωτερική αγορά και αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις, είναι εντυπωσιακό, να κάνουν και σημαντικές εξαγωγές».

Κατέληξε δε διαμηνύοντας πως "νομίζω πως εγώ τουλάχιστον πιστεύω πως αυτό είναι το μέλλον της χώρας. Είναι η παραγωγική Ελλάδα, εδώ σε αυτή την έκθεση βρίσκεται η σφραγίδα της αξιοπιστίας και η σφραγίδα της προοπτικής και του μέλλοντος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, οι Έλληνες μπορούν επίσης να τα καταφέρουν. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να είστε σίγουροι ότι θα συνεισφέρω κι εγώ σ’ αυτό".

Αναφορικά με την ηγεσία στο νέο Προοδευτικό Κίνημα ο Γ. Μανιάτης έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα πως «οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνανότητα να κρίνουν στη βάση του έργου των υποψηφίων, μακριά από μηχανισμούς και νεποτισμούς», ζητώντας να επιλέξουν λειτουργώντας ως ένα πολιτικό ΑΣΕΠ 
«Ας υπάρξει ένα είδος ΑΣΕΠ στην πολιτική, δηλαδή αξιοκρατία, να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν προσφέρει έργο κι αυτούς που μπορούν να διατυπώσουν μια εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο", επεσήμανε.

Σχετικά με την προοπτική του νέου Κινήματος, είπε πως "είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε και γι αυτό είμαι υποψήφιος, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Στις επόμενες εκλογές να κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και στις μεθεπόμενες να κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Επανέλαβε δε την ανάγκη για ενότητα, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος από την αρχή της εκδήλωσης της υποψηφιότητάς του δήλωσε πως θα είναι δίπλα σε όποιον εκλεγεί και ζήτησε «το ίδιο να πουν και για μένα οι συνυποψήφιοί μου» για να σημειώσει πως «είμαι άνθρωπος της παράταξης και της ενότητας».

Για την ύπαρξη πολλών υποψηφίων στο χώρο της κεντροαριστεράς, τόνισε πως «είμαστε πολλοί υποψήφιοι, γιατί ο χώρος μας έχει πολύ καλά στελέχη».

Εμφανίσθηκε πεπεισμένος για τη μαζική προσέλευση πολιτών στις κάλπες, γιατί όπως είπε «έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη κοινωνική δυναμική που ωθεί τους προοδευτικούς πολίτες». Πρόχώρησε μάλιστα σε συγκεκριμένη εκτίμηση εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως «θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε πάνω από 150.000 ψηφοφόρους» για να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα. «Εγώ καλώ τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Και θέλω να τονίσω, πως πρέπει να κερδίσουμε το τριπλό στοίχημα. Νέα ηγεσία, νέο πολιτικό πρόταγμα, και νέα Ελλάδα. Για μια νέα Ελλάδα, της παραγωγής και μια σύγχρονη κεντροαριστερά, μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που παράγει νέο πλούτο. Για μια Ελλάδα που λύνει το βασικό πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. Εμείς μπορούμε να δώσουμε τη λύση".

Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Εμποροβιοτεχική Εκθεση του επίσης υποψηφίου για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος, Στ Θεοδωράκη, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις στο πρόσφατο debate, ο Γ. Μανιάτης σχολίασε ότι χρειάζεται «διάλογος με την κοινωνία, ανταλλαγή επιχειρημάτων, ένας νέος πολιτικός πολιτισμός από τη νέα Κεντροαριστερά που ανατέλλει» 
Συνάντηση με το δήμαρχο Καρδίτσας

Γ. Μανιάτης: «Συζήτησα με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο και τους Αντιδημάρχους τα θέματα του Δήμου, την εξυγίανση των οικονομικών του με αναβάθμιση των Υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είδα την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του Δημοτικού Συμβουλίου με νέους με θέληση κι επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση που με γέμισε με αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε και να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».
Συναντήσεις στη Φθιώτιδα για το νέο Προοδευτικό Κίνημα

Γ. Μανιάτης: «Συζητήσαμε στη ΝΕ Φθιώτιδας με μέλη και φίλους για το νέο Κίνημα και τις αλλαγές στην οργάνωσή του μετά την εκλογή του νέου αρχηγού για να είναι κόμμα ανοικτό και κοντά στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα δυναμώσει η παράταξη και θα καταφέρει να εφαρμόσει αναπτυξιακό πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο στην πράξη, που θα μειώσει την ανεργία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το πρόσωπο που θα εκλεγεί, θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην ενότητα για την ανάπτυξη του νέου Κινήματος, αλλά και στην επιλογή και προώθηση του αναπτυξιακού Προγράμματος».

Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Θήβας


Γ. Μανιάτης : «Συζήτησα με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Θήβας το σχέδιο μου για μια παραγωγική Ελλάδα που θα μπορέσει να παράξει νέο πλούτο για να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και της ανεργίας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επικεντρώθηκε στο πιο σοβαρό πρόβλημα της βιομηχανικής ζώνης της Βοιωτίας, την ανεργία. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην Gretten που έκλεισε πρόσφατα, οδηγώντας 120 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε ανεργία. Το ίδιο αδιέξοδο αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην PepsiCo και Πετζετάκη. Η κατάσταση χειροτερεύει και τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα . Χρειάζονται επενδύσεις για να ανατραπεί η κατάσταση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ