ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Στρατηγικοί κακοπληρωτές δανείων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
Στρατηγικοί κακοπληρωτές δανείων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρουν και διαβεβαιώνουν τραπεζικές πηγές αλλά και διοικητικά στελέχη τραπεζών σε δημόσιες παρεμβάσεις τους «οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να στραφούν κατά των αδύναμων δανειοληπτών, ούτε και έχουν ως στόχο τα μικρής αξίας ακίνητα, που έχουν μεγάλη μεν σημασία για τους πολίτες, περιορισμένη δε οικονομική αξία για τις ίδιες. Μάλιστα όλη την περίοδο της κρίσης στάθηκαν δίπλα στους συνεπείς δανειολήπτες».

Ειδικότερα, επιτελικά στελέχη τραπεζών σε δημόσιες παρεμβάσεις τους τονίζουν ότι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή και αδυναμία αποπληρωμής των δανείων δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας συνεργάσιμος δανειολήπτης που να μη βρήκε ανταπόκριση από τις τράπεζες», τονίζοντας ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τελικά «δρουν» σε βάρος όχι μόνον των τραπεζών αλλά κυρίως όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι πραγματικά αδύναμοι.

Αντίθετα οι δανειολήπτες οι οποίοι θα χαρακτηριστούν ως μη συνεργάσιμοι και ως στρατηγικοί κακοπληρωτές θα βρεθούν στο στόχαστρο των τραπεζών καθώς φαίνεται ότι και οι 4 συστημικές τράπεζες επιταχύνουν τις ενέργειες για τον άμεσο πλειστηριασμό των ακινήτων αυτής της κατηγορίας των δανειοληπτών.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με επιτελικά τραπεζικά στελέχη, είναι δανειολήπτες που πήραν στεγαστικό δάνειο στο 100% της αξίας του ακινήτου, δηλαδή χωρίς να βάλουν ίδια κεφάλαια, προχώρησαν σε ενοικίαση του σπιτιού τους, διαθέτουν καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία και «αρνούνται» να συνεργαστούν με την τράπεζα τους για την αποπληρωμή του δανείου τους. Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επισημαίνουν επίσης ότι όλες οι δικαστικές εγγυήσεις που έχει ένας δανειολήπτης διατηρούνται και βέβαια όσοι προστατεύονταν μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια προστασία αλλά και την κατανόηση της τράπεζας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ