ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Εξαρθρώθηκαν συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Εξαρθρώθηκαν συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Πελοποννήσου
Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) συμμορίες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διακίνηση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Για την εξάρθρωση των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν χθες (3.10.2017) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Σπάρτης και Κορίνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, ενώ συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το συνοδό του.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 47 έως 58 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 41 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη των συμμοριών. 
Σε βάρος των εμπλεκόμενων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ από τους παραπάνω συλληφθέντες, ένας 56χρονος ημεδαπός, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη των συμμοριών, τουλάχιστον προ εξαμήνου, συγκρότησαν δύο (2) συμμορίες, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη των συμμοριών, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στις οικίες των συλληφθέντων στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.302,4- γραμμαρίων,

· ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -153- γραμμαρίων,

· τρία (3) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,

· το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,

· μία (1) ηλεκτρονική συσκευή tablet,

· δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,

· δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim.

Επιπλέον, στην κατοχή του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο και πέντε (5) φυσίγγια.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των συμμοριών, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ