ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ποια είναι η Βασιλική Καλοδήμου από το Ναύπλιο που εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Ποια είναι η Βασιλική Καλοδήμου από το Ναύπλιο που εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ (βίντεο)
 Η δρ. Βασιλική Καλοδήμου έχει καταγωγή από το Ναύπλιο και μάλιστα φοίτησε στο 2ο Λυκειο Ναυπλίου. Είναι διακεκριμένη Ελληνίδα η οποία έχει σπουδάσει Μοριακή Γενετική και είναι Διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής - Έρευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα και είναι μια από τους επιτυχόντες της διαδικασίας ανάδειξης στελεχών από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.


Η δρ. Καλοδήμου θεωρείται στις ΗΠΑ ειδική στο σημαντικό αυτό επιστημονικό πεδίο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός ΑΑΒΒ να της αναθέτει την επιθεώρηση νοσοκομείων και βλαστικών κυττάρων, καθώς και τμημάτων κυτταρομετρίας ροής.

Μοναδική Ελληνίδα στον ΑΑΒΒ, η Βασιλική Καλοδήμου έχει σπουδάσει στον Imperial College University, έχει διδάξει σε βρετανικά και ελληνικά πανεπιστήμια και έχει επανειλημμένα βραβευθεί για το επιστημονικό της έργο.

Από το 2006, η Δρ Καλοδήμου έχει σπουδάσει και ερευνά τα βλαστικά κύτταρα από τον πλακούντα, τον ομφάλιο λώρο και λιπώδη ιστό, στην καθημερινή πρακτική και τις εφαρμογές τους στην αναγεννητική ιατρική και κυτταρομετρία ροής. Επίσης εργάζεται στον τομέα της ανθρώπινης γενετικής και τη γενετική του πληθυσμού, καθώς και με τα κυτταρική πρότυπα.

Η ελληνική έκδοση του πρώτου βιβλίου της, Βασικές Αρχές στην κυτταρομετρία ροής, δημοσιεύθηκε το 2010. Το νέο βιβλίο της: Ένα εγχειρίδιο για να μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα στην Αναγεννητική Ιατρική δημοσιεύτηκε πέρσι (11 Ιούνη του 2015) από Speg.co. Είναι στην συντακτική επιτροπή και κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίουστην επιστημονική οργανωτική επιτροπή για ιατρικά συνέδρια.

Δείτε την σε βίντεο από to TEDx Talks να  περιγράψει τα στάδια της απόδειξης μίας θεωρίας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες και τι συμβαίνει όταν το αποτέλεσμα δεν είναι τελικά αυτό που περίμενες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ