ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μανιάτης από την Κόρινθο: Να αποδοθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. | |
Μανιάτης από την Κόρινθο: Να αποδοθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση
«Συναντήθηκα με το Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Κορίνθου και συζήτησα τα θέματα αυτοδιοίκησης και τη συμβολή των Δήμων στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει ουσιαστικός συμπαραστάτης εάν υλοποιηθεί πλήρως η αποκέντρωση και την ενισχύσουμε με τους πόρους του ΕΝΦΙΑ, πρόταση που αποτελεί μια από τις 10+1 ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΕΣ που κατέθεσα».

· «Συζήτησα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, το νοσηλευτικό προσωπικό και τον

σύλλογο των εργαζομένων τα θέματα του Νοσοκομείου και της ενίσχυσης των υποδομών υγείας στην ύπαιθρο. Ειδική αναφορά έγινε στα σχέδια της Διοίκησης να εντάξει δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για το Νοσοκομείο, στο «Εξοικονομώ κατ οίκον».
· «Συζήτησα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τα θέματα της ενημέρωσης και

ενθάρρυνσης των πολιτών για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης και σχηματισμού του νέου Κινήματος και ιδιαίτερα τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου του και τις προκλήσεις των νέων εποχών που απαιτούν νέες ηγεσίες». 
· «Συζήτησα με παραγωγούς στη Νεμέα για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής

τομέας. Την ανάγκη μετασχηματισμού του σε έναν από τους πυλώνες που θα βασισθεί η ανάπτυξη της χώρας. Τη μείωση των υπερβολικών ασφαλιστικών και φορολογικών συντελεστών, την ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας και φορολογικά κίνητρα για τα μέλη των ομάδων παραγωγών και των Συνεταιρισμών για να αντιμετωπιστεί το διαρθρωτικό πρόβλημα του μικρού κλήρου. Η μεταποίηση των προϊόντων θα δημιουργήσει ένα σημαντικό αγροδιατροφικό τομέα που σε συνέργεια με τον τουρισμό θα κάνει την σταθερή οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και της χώρας πραγματικότητα».

Επίσκεψη στην Εύβοια

«Μόνο με νέες πηγές πλούτου η ανάπτυξη»

· Συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλκίδας Χρήστο Παγώνη, Αντιδημάρχους και μέλη Δημοτικού

Συμβουλίου με τους οποίους συζήτησα τα «θέματα αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα υποδομών του Δήμου, αλλά και γενικότερα της Εύβοιας. Τόνισα ότι στηρίζω το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οικονομική υποστήριξη των δράσεων, με τη μεταφορά πόρων του ΕΝΦΙΑ».

· Συνάντηση με μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, Εύβοιας, Περιφερειακούς

και Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και πολίτες με τους οποίους συζήτησα τα «θέματα της ανάπτυξης και την πρόταση μου για την παραγωγή νέου πλούτου. Χωρίς αυτό η χώρα θα συρρικνωθεί, αφού το δημογραφικό μόνο με ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Επίσκεψη στην Αχαΐα


«Εχουμε ανάγκη από ένα ΑΣΕΠ πολιτικών»

· Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αποστόλη Κατσιφάρα και συζήτηση για

τα «θέματα αυτοδιοίκησης, τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και τον ρόλο της Περιφέρειας».

· Συνάντηση με τη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και πολίτες όπου μέσα από την

διεξοδική συζήτηση «αναγνωρίσαμε όλοι ότι οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο κρίσιμες για την παράταξη αλλά και για τη χώρα. Η συμμετοχή και μόνο αυτή, του κόσμου θα δώσει ώθηση στο νέο Κίνημα ώστε να γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας».

· Ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στο ΤΕΕ Πάτρας για την ανάγκη επιλογής του πιο

κατάλληλου προσώπου για την αρχηγία του νέου Κόμματος. «Η αξιοκρατία είναι το ζητούμενο από τους πολίτες και ειδικά απο τους νέους ως μια ουσιαστική παράμετρος για το αύριο της χώρας. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο ΑΣΕΠ για τους πολιτικούς».

Επίσκεψη στην Ηλεία

«Έλλειψη ρευστότητας, υψηλές εισφορές καταδικάζουν τους μικρομεσαίους»

· Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και «αναφορά στα προβλήματα των

μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα το θέμα της έλλειψης ρευστότητας που σε συνδυασμό με τις υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές τις καταδικάζει σε κλείσιμο».

· Συζήτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πολίτες για θέματα της δημιουργίας

του νέου Κινήματος και την πρότασή μου για να βγει η χώρα από την κρίση. «Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής του Κατακόλου, την διαχείριση των υδάτινων πόρων και των οδικών αξόνων που εκκρεμούν αδικαιολόγητα στην περιοχή».

· Συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και Δημάρχους στην Αρχαία Ολυμπία και

Συζήτηση για τα θέματα αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί την Αρκαδία και την Αργολίδα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/10 θα βρίσκεται στην Αρκαδία και το Σάββατο 28/10 στην Αργολίδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ