ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα έξω απ΄το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. | | |
Οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα έξω απ΄το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (βίντεο)
Διαμαρτυρία, με κύριο αίτημα την ελάχιστη εγγυημένη τιμή για το γάλα, πραγματοποίησαν αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου, βρέθηκαν στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (Ανεξαρτησίας) με αγροτικά οχήματα και στάθμευσαν στο γύρω χώρο.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και Θανάση Γκίκα, οι οποίοι άκουσαν τα ζητήματα που τους τέθηκαν από τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Βασικό αίτημα των αγροτών-κτηνοτρόφων είναι η τιμή του γάλατος να μην πέσει, γιατί όπως είπαν, ήδη είναι πολύ χαμηλή, ενώ έθεσαν και άλλα θέματα, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό.
Οι αγρότες- κτηνοτρόφοι ζήτησαν να γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να τεθούν στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην Τρίπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού, το Νοέμβριο.

Οι Αντιπεριφερειάρχες άκουσαν τα θέματα που τους τέθηκαν, δήλωσαν αλληλέγγυοι και επεσήμαναν πως η Περιφέρεια δεν φέρει την αρμοδιότητα, γιατί τα ζητήματα αυτά ανήκουν στο Κράτος, αλλά και πάλι θα διεκδικήσουν την επίλυσή τους, αφού οι αγρότες-κτηνοτρόφοι έχουν δίκιο.
Στη συνέχεια κτηνοτρόφοι έχυσαν συμβολικά 4 παγούρια γάλα στην πλατεία, σημειώνοντα πως το νερό έχει μεγαλύτερη τιμή από το γάλα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τη διαμαρτυρία των αγροτών- κτηνοτρόφων. Επίσης δείτε βίντεο με όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή τους με τους Αντιπεριφερειάρχες.
- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/peloponnisos/item/75370-agrotes-kai-ktinotrofoi-eriksan-gala-ekso-apo-tin-perifereia-vd.html



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ