Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Η συνταγή της εβδομάδας: Χοιρινό με μέλι και μπύρα στη γάστρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 π.μ. |
Η συνταγή της εβδομάδας: Χοιρινό με μέλι και μπύρα στη γάστρα
Ωραία συνταγή, εύκολη και με ιδιαίτερη γεύση και μελωμένη σαλτσούλα, οτι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο βέβαια.

Συστατικά
* Ένα μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες,
* 1/2κ.πατάτες κομμένες κυδωνάτες,
* 2 πράσινες ,2 κόκκινες ,2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες,
* 2 καρότα σε φέτες,
* 2 κ.σ.μουστάρδα,
* 2 κ.σ.μέλι θυμαρίσιο,
* 2 ποτήρια νερού μπύρα,
* 1κ.σ. θυμάρι και αλατοπίπερο.

Οδηγίες
1. Πλένουμε, στραγγίζουμε το κρέας, το σοτάρουμε λίγο σε λάδι, ,ρίχνουμε και τις πατάτες, τα καρότα, ίσα να ροδίσουν λίγο και τα βάζουμε στη γάστρα.

2. Χτυπάμε στο moulti, μπύρα, μουστάρδα, μέλι και θυμάρι πολύ καλά και ρίχνουμε πάνω στο κρέας,
3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 με 2 1/2 ώρες.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ