ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τα έργα του" Αναβάλου" που δεν έγιναν, αναβάλουν την ελπίδα των αγροτών στο Κουτσοπόδι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | |
Τα έργα του" Αναβάλου" που δεν έγιναν αναβάλουν την ελπίδα των αγροτών στο Κουτσοπόδι (βίντεο)
 Στην κινητοποίηση προ ημερών μεγάλου αριθμού παραγωγών που προκάλεσε η παραίτηση της διοίκησης του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου, με αιτία την μη ολοκλήρωση των εργων της μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην περιοχή, που αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες αγροτικές περιοχές στην Αργολίδα, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, γιατί η επιθαλάσσια πηγή του Αναβάλου φέρει την ονομασία της... αναβολής επί δεκαετίες.


Στη συγκέντρωση, επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά ότι είναι απαραίτητο να τρέξουν οι διαδικασίες που επιβάλλονται για να ολοκληρωθούν τα έργα του Αναβάλου, ώστε να μη χαθεί ακόμα μία χρονιά.

Η καθυστέρηση λειτουργίας του έργου έχει δημιουργήσει προβλήματα στις υποδομές  που ήταν έτοιμες. Μία από αυτές είναι το αντλιοστάσιο που έγινε στόχος, με αποτέλεσμα να κλαπεί ηλεκτρολογικό υλικό, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί, προκειμένου να μπορέσει να γίνει λειτουργικό.

Οι αγρότες έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους καθώς σε απόσταση μόλις 4ων χιλιομέτρων από την δεξαμενή Κουτσοποδίου φτάνει το νερό του Αναβάλου και δεν έχουν καταφέρει οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν το έργο, όπως αναφέρουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 πως εντός των επομένων ημερών θα έρθει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η προέγκριση του διαγωνισμού του έργου των δικτύων «Φίχτια – Μοναστηράκι και συνοδά έργα».  «Δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα άρδευσης και ικανοποιούμε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και παραγωγών μιας ιδιαίτερα παραγωγικής περιοχής με σημαντική συνεισφορά στην περιφερειακή μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και τόνισε ότι «αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας ακόμα μία φορά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ευθύνες για να λύσουμε κρίσιμα προβλήματα, τα οποία ενώ πολλοί τα έχουν υποσχεθεί κανείς δεν ασχολήθηκε πραγματικά μαζί τους».

Παρακολουθήστε παρακάτω σε βίντεο  τι λένε οι αγρότες για το θέμα στο ρεπορτάζ της Δέσποινας Τσαλδάρη του τηλεοπτικού σταθμούTV SUPER :
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ