ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Στο βηματισμό του θαλάσσιου τουρισμού η Αργολίδα και η Πελοπόννησος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 μ.μ. | |
 Παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αιμιλίας Χριστοδουλοπουλου, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό που οργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας , ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος στον πολυχώρο Φουγάρο του Ναυπλίου.
Η Αργολίδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν φυσικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου είδους τουρισμού και αυτά είναι η εκτεταμένη ακτογραμμή και η εγγύτητα με το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και των περιοχών της Μεσογείου.
Στο συνέδριο, σημαντικά ονόματα από τον χώρο του τουρισμού μετέφεραν εμπειρίες και απόψεις από την πορεία και την εξέλιξη με το πέρασμα των χρόνων, του θαλάσσιου τουρισμού.
Βουλευτές Αργολίδας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, δήμαρχοι του νομού και εκπρόσωποι φορέων συμφώνησαν ότι το συνέδριο μπορεί να είναι η απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας για να προβληθεί η Αργολίδα σε όλες τις εκθέσεις που διοργανώνονται και να γίνει γνωστή σε όλους τους λάτρεις του θαλάσσιου τουρισμού.
Στο στρατηγικό σχεδιασμό και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η σύνδεση του τουρισμού με τον θαλάσσιο τουρισμό, αποτελεί μοχλό για την αναπτυξιακή της προοπτική τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Αρκεί ο τουρισμός να είναι στοχευμένος», είπε χαρακτηριστικά.
Επίστεγασμα του συνεδρίου ότι οι λιμενικές υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αργολιδας, τόσο αυτές των μεταφορών όσο και του ελλιμενισμού τουριστικών και αλιευτικών σκαφών, μπορούν να αναγνωριστούν ως υποδομές εθνικού και διεθνούς επιπέδου και να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι λίγο πριν αρχίσει τα συνέδριο στο Ναύπλιο, στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου εργαζόμενοι, στον επισιτισμό και τον τουρισμό Αργολίδας και εκπρόσωποι του Συνδικάτου Τροφίμων, Γάλακτος και άλλων σωματείων συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας μόνιμη, σταθερή δουλειά, υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις και κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας.

Πηγή ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ