ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κατέστρεψαν το μνημείο για τους εκτελεσμένους στο Χάνι του Κουλουρά στην Κυνουρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
Κατέστρεψαν το μνημείο για τους εκτελεσμένους στο Χάνι του Κουλουρά στην Κυνουρία
Την Πέμπτη 19/10 άγνωστοι βανδάλισαν και κατέστρεψαν το μνημείο για τους εκτελεσμένους με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949 και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) με καταγωγή από τη Β. Κυνουρία, στο Χάνι του Κουλουρά που τα αποκαλυπτήρια του έγιναν 28/8/16 από την ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ .

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν αυτό το μνημείο.

Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την προσπάθεια αυτή του Κόμματος να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση και δράση του ΔΣΕ και τους χιλιάδες αυτούς αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την εργατική λαϊκή εξουσία. 
Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αρκαδία είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε τότε, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, οι δεκάδες συγγενείς αυτών των ανθρώπων αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Αυτοί οι δεσμοί δεν σβήνουν με μπογιά όσα μνημεία και αν γκρεμίσουν στα κρυφά.

Καλούμε το λαό της Β. Κυνουρίας και της Αρκαδίας να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να απομονώσει τις αντιδραστικές δυνάμεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να περιφρουρήσει το μνημείο τιμής για τους εκτελεσμένους με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949 και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) με καταγωγή από τη Β. Κυνουρία.
Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ