Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Ψωμί πατάτας με γεύση που θα λατρέψετε!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. |
Ψωμί πατάτας με γεύση που θα λατρέψετε!!!
Φτιάξτε το καλύτερο σπιτικό ψωμί από πατάτα και σερβίρετε με φέτα, ντομάτα, ελιές και ελαιόλαδο. Ό,τι καλύτερο για σνακ ή κολατσιό που τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Συστατικά
90 γρ. πουρές πατάτας σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κρόκος
100 γρ. γάλα
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
6 γρ. μαγιά ξερή

Για το σερβίρισμα

100 γρ. φέτα
1 τομάτα
10 ελιές σε ροδέλες
θυμάρι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

-Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τον πουρέ πατάτας σε σκόνη, το βούτυρο, το αυγό και τον κρόκο. Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το μείγμα.
-Ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

-Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
-Αλλάζουμε το φτερό με τον γάντζο. Βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού που έχουμε στο μπολ.
-Ανακατεύουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι τριγύρω από τον γάντζο.
-Αν το ζυμάρι μας είναι αρκετά κολλώδες προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
-Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε ένα καρβελάκι.
-Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα αν την καρφώσουμε στο κέντρο του.
-Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Για το σερβίρισμα:
-Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε ένα μπολ.
-Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και προσθέτουμε στο μπολ με τη φέτα.
-Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
-Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω στο ψωμί μας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ