ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αλβανικά Σχολικά Βιβλία: Η διαρκής υποχωρητικότητα της Αθήνας αποθρασύνει σοβινιστικούς κύκλους σε γειτονικές χώρες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. |
Αλβανικά Σχολικά Βιβλία: Η διαρκής υποχωρητικότητα της Αθήνας αποθρασύνει σοβινιστικούς κύκλους σε γειτονικές χώρες
 Συνεχίζει η συγκυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, να τα βλέπει όλα στη διεθνή σκηνή αγνά, ανθηρά και ασύνδετα. «Έπεσαν από τα σύννεφα» πάλι σήμερα η «πολιτική ηγεσία» μας, όταν η αλβανική κυβέρνηση μοίρασε τα νέα βιβλία ιστορίας που δείχνουν την ελληνική Ήπειρο ως κομμάτι της Αλβανίας.

Γιατί να μην αποθρασυνθούν όμως άραγε οι νεο-σοβινιστές της νέας αλβανικής κυβέρνησης, μάλιστα όταν χαίρουν στήριξης του κ. Ερντογάν;

Όταν οι αντιδράσεις για τις δημεύσεις περιουσιών ελληνικής καταγωγής πολιτών της Αλβανίας ήταν χλιαρές;

Όταν βλέπουν ότι τα κόμματα το Κοινοβουλίου συμφωνούν κατά βάση για την τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την πιθανή αναγνώριση «Τουρκικής Ένωσης Θράκης», γιατί να μην σπεύσουν και οι Αλβανοί να εγγράψουν θέμα «Τσάμηδων» στην Ήπειρο.

Όταν ο Υπουργός Άμυνας της χώρας μας, κυβερνητικός εταίρος και αυτοδιαφημιζόμενος ως «υπερπατριώτης», είναι έτοιμος να ανταλλάξει την ψήφο του για το θέμα της Θράκης με δύο πονταρίσματά του στη ρουλέτα;

Εμείς στη Δημοκρατική Ευθύνη δομούμε και στηρίζουμε προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αντιμαχόμαστε τον ντόπιο σοβινισμό, αλλά από την άλλη δεν αμελούμε συστηματικά τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως κάνει κατά τρόπο επικίνδυνο η σημερινή κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε την ιστορία της Πατρίδας μας και την ιστορία της Ηπείρου μας. Δεν έχουμε ανασφάλειες να αποδείξουμε ούτε ότι είμαστε πατριώτες ούτε ότι είμαστε προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε και τα δύο ταυτόχρονα. Στη Δημοκρατική Ευθύνη, με αίσθημα ακεραιότητας και ευθύνης για το δημόσιο συμφέρον, γνωρίζουμε ότι ο ενδοτισμός εκθρέφει το φασισμό και το σοβινισμό. Ξέρουμε τι σημαίνει «Συμφωνία του Μονάχου», Σουδητία, Χίτλερ και Τσάμπερλαιν, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ξέρουμε και δεν θα τα αφήσουμε να επαναληφθούν, ούτε βεβαίως να ξεκινήσουν από τη χώρα μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ