ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μανιάτης: Πρότυπο μου ο Καποδίστριας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. | |
Μανιάτης: Πρότυπο μου ο Καποδίστριας
 Μια συνέντευξη, φιλική -συζήτηση είχε ο Γ. Μανιάτης με το δημοσιογράφο του in.gr, Ορέστη Καρύπη, στο βιβλιοπωλείο Ιανός στο κέντρο της Αθήνας. Ανέπτυξε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί πρόεδρος του νέου προοδευτικού Κινήματος, τις προτεραιότητές του. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία του νέου Κινήματος, διαμηνύοντας πως «η κοινωνία θέλει ενότητα, νέο φορέα, και σίγουρα αλλαγή των μέχρι τώρα ηγεσιών».

Όσο για την πρώτη του κίνηση αν εκλεγεί, τόνισε πως θα ενώσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΔΗΣΥ και Ποταμιού και στο πρώτο δίμηνο του 2018 θα προχωρήσει στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου Κινήματος.

Μανιάτης: Πρότυπο μου ο Καποδίστριας

Στην περιήγησή του στο βιβλιοπωλείο, κοντοστάθηκε, όταν στις προθήκες, διέκρινε δυο-τρία βιβλία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, για να εκφράσει το θαυμασμό του στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

«Με συνδέουν πολλά με τον Καποδίστρια... Για μένα ο Καποδίστριας προσωποποιεί αυτό που πρέπει να είναι ένας σύγχρονος προοδευτικός πατριώτης. Έκανε τομές και μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ήταν ο άνθρωπος που απέδειξε ότι σε εποχές φτώχειας μπορείς να δημιουργήσεις κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης. Απέδειξε ότι μπορεί μια χώρα να είναι φιλοευρωπαϊκή κι εξωστρεφής και πρέπει η Ελλάδα να είναι μια τέτοια χώρα. Και κυρίως απέδειξε ότι αγαπάει την πατρίδα του και θέτει την περιουσία του, το μισθό του και τη ζωή του στη διάθεση της Πολιτείας. Εγώ αυτό σήμερα, το ονομάζω προοδευτικό πατριωτισμό. Είναι αυτό που λέγαμε, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Σήμερα εμείς πρέπει να γίνουμε μια χώρα περήφανη που να πιστεύει στον πατριωτικό πατριωτισμό, στην εξωστρέφεια και στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, τα δάνεια και τους δανειστές».

Συνέντευξη Γ. Μανιάτη στο ASTRA TV

«Είμαι υποψήφιος γιατί δεν ανέχομαι πιά το 7% στην Παράταξη μου».

«Έχουμε, τη ΔΗΣΥ στο 7%, όσο η ΧΑ και το ΚΚΕ και το Ποτάμι στο 1,5-2% πλέον που κάποτε ήταν στο 6-7%. Αθροιστικά αυτή η παράταξη που κάποτε ήταν στο 40% είναι κάτω από το 10%. Δε μπορώ να δεχτώ τη στασιμότητα μιας παράταξης που έκανε πολύ καλό στον τόπο, με τα λάθη της ασφαλώς. Αλλά τώρα πρέπει να αποκτήσουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το δεύτερο είναι, ότι στις επόμενες εκλογές πρέπει να κερδίσουμε τον Α.Τσίπρα, να οδηγήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγική ήττα, και στις μεθεπόμενες τον Κ Μητσοτάκη».

«Σοσιαλδημοκρατία ο ιδεολογικοπολιτικός μας χώρος»

Ο ιδεολογικός και πολιτικός μας χώρος πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που ξεκινά από το Μεταρρυθμιστικό Κέντρο μέχρι τα όρια της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που στη χώρα μας είναι τα όρια της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα που –να μην το ξεχνάμε- ταιριάζει και συγκυβερνά με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο, έχουν έρθει εις σάρκαν μίαν, δεν είναι διαφορετικά κόμματα είναι ένα και το αυτό κόμμα.

Περιοδεία Μανιάτη σε Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί τη Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη της Άμφισσας και το Ευπάλιο και το απόγευμα τις πόλεις του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη του Πύργου και το απόγευμα την πόλη των Πατρών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ