ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η αλλαγή φύλου κρίνει το...μέλλον της κυβέρνησης;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 π.μ. | |
Η αλλαγή φύλου κρίνει το...μέλλον της κυβέρνησης;
Με τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου για την διόρθωση φύλου να βρίσκεται στον «αέρα» καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής ξεκινά ο τελικός γύρος συζήτησης των προωθούμενων διατάξεων στην Ολομέλεια της Βουλής που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στη μία το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της κοινοβουλευτικής ήττας καθώς, εκτός της άρνησης των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 - διαφωνώντας με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων - με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του

ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη). Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

Υπο αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί κοινοβουλευτικά «μαξιλαράκια» στους έξι βουλευτές του Ποταμιού, στην δεξαμενή των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών και σε όσους εκ της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την γραμμή του κόμματος που προσανατολίζεται να καταψηφίσει.

Τσίπρας και άδεια έδρανα 

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια απέφυγε να αναφερθεί στην διάταξη που αφορά τους ανήλικους και που σχεδόν μονοπωλεί την δημόσια συζήτηση.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι την ώρα που μιλούσε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν περίπου 45 βουλευτές δείχνει και το κλίμα δυσθυμίας που επικρατεί στο κυβερνητικό κόμμα για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και την χωρίς διαβούλευση ενέργειά της να προσθέσει τους ανήλικους στο νομοσχέδιο. Γι' αυτό και κομματικά στελέχη δεν απέκλειαν νέες αλλαγές κατά την σημερινή συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέθεσε χθες νομοθετική βελτίωση εξειδικεύοντας τις ειδικότητες του ιατρικού προσωπικού που θα γνωμοδοτεί για την διόρθωση φύλου ανηλίκων, χωρίς ωστόσο να «κάμψει» τις ισχυρές ενστάσεις.

Σενάρια αλλαγών Πλέον, τα επικρατέστερα σενάρια αλλαγών έχουν ως εξής:

-«Σπάσιμο» του άρθρου 3 σε δύο ξεχωριστά ώστε να μην κινδυνεύσει με καταψήφιση και το δικαίωμα φυλομετάβασης ενηλίκων. Θα «απομονωθεί» σε ξεχωριστό άρθρο η αλλαγή φύλου 15χρονων και 16χρονων ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι όποιες διαφωνίες.

-Απόσυρση της παραγράφου για τους ανήλικους ώστε να αποσυρθούν και οι ενστάσεις των ΑΝΕΛ και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να επανέλθει η πλειοψηφία των 153.

Πηγή: protothema.gr
Φώτο: ΑΕΠ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ