ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι «Λευκές Νύχτες» είναι «μαύρες και άραχνες» για τα δικαιώματα μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 π.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι «Λευκές Νύχτες» είναι «μαύρες και άραχνες» για τα δικαιώματα μας
 Η "Λευκή Νύχτα", με αφορμή τον  νυχτερινό αγώνα δρόμου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Άργους- Μυκηνών και ο Εμπορικός Σύλλογος, βάζει από το παράθυρο αυτό που επιχειρεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: Την απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.


Οι "Λευκές νύχτες", ως νέο φρούτο, όπου εφαρμόστηκαν, με αστείες δικαιολογίες κάθε φορά, "πάτησαν" πάνω στη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως και τελικής πτώσης των εργαζομένων.
Η απελευθέρωση του ωραρίου αφαιρεί ακόμη περισσότερα δικαιώματα. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται εις βάρος μας. 
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται ότι δήθεν "η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά" τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία, είναι κενά. Τα ίδια χρεοκοπημένα επιχειρήματα επιστρατεύονται και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στον κλάδο του Εμπορίου, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι κακοπληρωμένοι, με λιγότερα ένσημα απ’ ότι πραγματικά δικαιούνται, με απλήρωτες υπερωρίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με την απειλή της απόλυσης. Αυτή είναι η ζωή των εργαζομένων και είναι σε όλους γνωστή.
Βασικός λόγος, επίσης που τα μαγαζιά είναι άδεια, είναι ότι οι μισθοί των εργαζομένων έχουν "πιάσει πάτο" και η ανεργία "ταβάνι". Δεν φταίει λοιπόν το ότι δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι οι τσέπες του κόσμου είναι άδειες από λεφτά, ώστε σε πολλές περιπτώσεις δεν ικανοποιούν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες. Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι με "φιέστες" τέτοιου τύπου, δηλαδή με ανοιχτά καταστήματα το βράδυ, όχι μόνο δεν σώζονται, αλλά αντίθετα ανοίγουν κερκόπορτες για νέα χειρότερα μέτρα εις βάρος τους.
Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεώνεται από κανένα νόμο
να δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα.Κοινή δράση εργαζομένων - μικρών επαγγελματιών ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές τους.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:
-  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-  Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
-  Κοινωνική Ασφάλιση.
-  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ