ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Στη Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Kαστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, περιόδευσε ο Γιάννης Μανιάτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | |
Στη Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Kαστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, περιόδευσε ο Γιάννης Μανιάτης
Ο Γιάννης Μανιάτης συζήτησε με παραγωγικούς, κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και με δημοκρατικούς πολίτες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ την ανάγκη ίδρυσης του νέου Προοδευτικού Κινήματος και τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία. Δημοσιοποίησε τις απόψεις του και με συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.


Παντού επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες που στηρίζονται στην καινοτομία, στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που μειώνουν το κόστος και αυξάνουν τα οφέλη για τους εργαζόμενους, την περιοχή αλλά και την εθνική οικονομία, επιχειρήσεις –πρότυπα για το νέο μοντέλο παραγωγής που χρειάζεται η χώρα. Η περιφέρεια δείχνει το δρόμο.

Επισκέφθηκε το Συνεταιρισμό Αμυνταίου, όπου συζητήθηκε η θέση του πρωτογενή τομέα στο νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Η προσοχή μας πρέπει να εστιάσει στην ποιοτική παραγωγή και την ενίσχυση των Ομάδων παραγωγών και των Συνεταιρισμών, ώστε να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις για μια αναπτυγμένη ύπαιθρο όπως αξίζει στην χώρα μας.
Γ. Μανιάτης: «Ο Συνεταιρισμός του Αμυνταίου με τα προϊόντα της περιοχής όπως τα ποιοτικά κρασιά είναι ένα πολύ θετικό παράδειγμα και αξίζει της στήριξης μας».

Συνέντευξη στο TOP TV Κοζάνης έδωσε ο Γ. Μανιάτης για την προώθηση της συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού στο νέο κίνημα. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γραμματέα και μέλη της Νομαρχιακής Κοζάνης, αλλά και πολίτες στους οποίους εξήγησε το όραμά του και τους στόχους για τη Δημοκρατική Παράταξη, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκε η ομιλία του Γ. Μανιάτη, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Φλώρινας.

1. Τι χώρα θέλουμε

2. Τι παράταξη θέλουμε

3. Τι αρχηγό θέλουμε

Στη συζήτηση που ακολούθησε, πολίτες, ιδιαίτερα, οι φίλοι της Δημοκρατικής Παράταξης εξέφρασαν την αγωνία τους για την άμεση δημιουργία του Νέου Φορέα.
Με μια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που χάνει συνεχώς έδαφος και μια ΝΔ που έχει εξαντλήσει πλέον την δυναμική της για τις εκλογές, πρέπει η ΔΗΣΥ να φύγει από τη στασιμότητα.
Ο Γ. Μανιάτης δήλωσε ότι ο νέος αρχηγός που θα επιλέξουν οι πολίτες θα κριθεί από το πώς θα δώσει δυναμική στην Παράταξη, κρατώντας την ενωμένη και θα την κάνει πρωταγωνιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.
Στη συνάντηση του με το προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας συζήτησαν ιδιαίτερα για την ανεργία. Συμφώνησαν πως η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα, με στοχευμένες επενδύσεις, θα δώσει δουλειές και εισόδημα για να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η ύπαιθρος.

Με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Φλώρινας συζητήθηκαν οι προσπάθειες του να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη βασισμένη στην διασυνοριακή συνεργασία με τις όμορες περιοχές των άλλων Βαλκανικών χωρών για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, της μεταποίησης του πρωτογενή τομέα και του αγροτουρισμού και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Η αποκέντρωση των προσπαθειών ανάπτυξης είναι μια οπτική που ταιριάζει στο νέο παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Κατά την περιοδεία του ο Γ.Μανιάτης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνεταιρισμού ΓΕΚΟ, μιας Μετοχικής Οργάνωσης 300 παραγωγών που παράγουν κι εξάγουν 15.000 τόνους μήλων κι άλλων κηπευτικών σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Καστοριά έχουν δημιουργήσει μια καθετοποιημένη παραγωγή και τυποποίηση με ποιοτικά προϊόντα. Η έρευνα και η εισαγωγή για καλλιέργεια κατάλληλου φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού είναι ένα από τα μέσα που ο Συνεταιρισμός πετυχαίνει για την παραγωγή προϊόντων που ζητούν οι καταναλωτές. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το πρότυπο οινοποιείο στο Κτήμα ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο.

Τα προβλήματα και οι προοπτικές της γούνας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Γουνοποιών Ελλάδος. Η Ένωση συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση της γουνοποιίας στην περιοχή μετέτρεψε την παραγωγή της γούνας σε ένα ισχυρό εξαγωγικό κλάδο που κατέγραψε σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις (400 εκ € το 2013). Η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν με τη συνεργασία της πολιτείας. Το προεδρείο της Ενωσης σημείωσε πως νέες αγορές, όπως αυτή της Κίνας, αποτελεί μια εναλλακτική λύση που πρέπει να δουλέψουμε. Οι πρωτοβουλίες με την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς που πέτυχε διεθνή πιστοποποίηση και τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις είναι μια σημαντική αρχή που πρέπει να ενισχυθεί.
Στα Γρεβενά πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Άλφα Wood Πίνδος που αξιοποιεί 120.000 τόνους ελληνικής ξυλείας από το φυσικό πόρο των ελληνικών δασών σε συνεργασία με τους ελληνικούς δασικούς συνεταιρισμού . Η μονάδα δίνει ζωή στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Πίνδου επηρεάζοντας άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά 500 οικογενειών.

Δεν είναι γραμμένη στις πλάκες του Μωϋσή η ημερομηνία της ψηφοφορίας

Την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας αφού ζητήσει πρώτα συγγνώμη, απαίτησε ο Γ. Μανιάτης μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά για τα ψεύδη του Π.Καμμένου σχετικά με την παραμονή του στο Λονδίνο.

Μιλώντας στο ρ/φ 90,1 FM, αφού επικαλέσθηκε τα συνεχή ψεύδη δύο υπουργών της κυβέρνησης, των Κουρουμπλή και Καμμένου, τόνισε πως από την Αριστερά περίμενε κανείς πολιτική ευθιξία, καταλήγοντας ότι πλέον το μόνο που αξίζει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφού ζητήσει συγγνώμη να παραιτηθεί και να επιστρέψει στο 3%.

Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο νέο Προοδευτιικό Κίνημα, διεμήνυσε δηκτικά προς τους επικαλούμενους τεχνικά προβλήματα πως «χαίρομαι που έστω με καθυστέρηση αφήνουμε στην τεχνολογία να λύσει τα διαδικαστικά για να μιλήσουμε πολιτικά» και ανέδειξε «το καθήκον» να διασφαλιστεί η δυνατότητα ψήφου στη νέα "ομογένεια," στους 400χιλ νέους που τους έδιωξε η πατρίδα τους.

Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προεκλογικής περιόδου, λέγοντας «η ημερομηνία της ψηφοφορίας για την ηγεσία του νέου Κινήματος δεν είναι γραμμένη στις πλάκες του Μωϋσή», ζήτησε «οι διευκολύνσεις να είναι ισότιμες για όλους τους υποψηφίους» κι επανέλαβε την πρότασή του για 13 περιφερειακά debates και 2 κεντρικά για ανεργία- ανάπτυξη «για να μιλήσουμε επιτέλους για πολιτική».

Κατέληξε δε επισημαίνοντας ότι «οι υποψήφιοι για το νέο Κίνημα πρέπει να κριθούμε για την αξιοπιστία μας, το έργο μας, πόσα ένσημα έχουμε κολλήσει στην επαγγελματική μας ζωή» αναδεικύνοντας ως αρνητικό παράδειγμα τον Α. Τσίπρα, που μοναδικό του «ένσημο» πριν να αναλάβει την πρωθυπουργία, ήταν οι καταλήψεις και τα δεκαπενταμελή.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ