ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: O Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια ,η ζωή και το φώς και αυτό το φως καλείται να φέρει και να φανερώσει ο ιερέας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | |
Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: O Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια ,η ζωή και το φώς και αυτό το φως καλείται να φέρει και να φανερώσει ο ιερέας
 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η πρώτη Ιερατική Σύναξη για εφέτος , υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. 

Οι ιερατικές συνάξεις πραγματοποιούνται κάθε μήνα με την μέριμνα και την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Στην πρώτη ιερατική σύναξη για εφέτος μίλησε κατάλληλα και επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος για την ιερατική διακονία και εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς του γύρω από την ποιμαντική διακονία που επιτελείται μέσα στη σύγχρονη κοινωνία , σύμφωνα με τις ανάγκες και συνθήκες που δημιουργούνται. 
Στην συνέχεια έδωσε τις πατρικές του ευχές και συμβουλές προς όλους για καρποφόρα και πνευματική χρονιά και τόνισε ότι,  «όλοι οι κληρικοί χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση , να αγωνιζόμαστε πνευματικά, σύμφωνα με το ευαγγελικό λόγιο «ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Τόνισε ότι, « ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια ,η ζωή και το φώς, και αυτό το φως καλείται να φέρει και να φανερώσει ο ιερέας όπου επικρατεί το σκοτάδι στις ημέρες μας μέσα στην κοινωνία».
Ενημέρωσε τους κληρικούς για την πορεία των έργων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, την Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής που ξεκινά εφέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, για τα δύο νεανικά κέντρα που αρχίζουν την λειτουργία τους αυτές τις ημέρες σε Άργος και Ναύπλιο , για τα εσπερινά κηρύγματα κάθε Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και την Κυριακή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος υπό του ιδίου του Σεβασμιωτάτου. 
Στο τέλος ενημέρωσε τους κληρικούς να υπενθυμίσουν στους νέους την συνέχιση των νεανικών συνάξεων που πραγματοποιούνται στο Ναύπλιο κάθε Σάββατο στις 6:30 μ.μ για τους μαθητές του Λυκείου και στις 7:30 μ.μ για τους φοιτητές και νέους έως 40 ετών, καθώς και για το Άργος αντίστοιχα κάθε Κυριακή, με επίκαιρα θέματα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ