ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΚΤΕΛ Αργολίδας: Σταματάμε την μεταφορά μαθητών από 21 Νοεμβρίου - Η Περιφέρεια μας χρωστάει από το 2016

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:58:00 μ.μ. |
ΚΤΕΛ Αργολίδας: Σταματάμε την μεταφορά μαθητών από 21 Νοεμβρίου - Η Περιφέρεια μας χρωστάει από το 2016
 Όπως γνωρίζετε, η Εταιρεία μας καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη, έως και σήμερα, αποτελεί τον κύριο φορέα μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το μεταφορικό και κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρουμε είναι ευαίσθητο, αφού πρόκειται για μεταφορά μικρών παιδιών και εκτεταμένο, αφού καλύπτει πολλά δρομολόγια σε όλο το Νομό.

Για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δάνειο κίνησης από Τράπεζες, ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε τα πετρέλαια για την κίνηση των λεωφορείων, τα ημερομίσθια των οδηγών και των ιδιοκτητών-οδηγών, τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας εν γένει.

Η δανειοδότηση αυτή, παρ’ όλο που εμείς επιβαρυνόμαστε με μεγάλα κόστη για τους τόκους που πληρώνουμε στις Τράπεζες, είναι απολύτως απαραίτητη, αφού χωρίς τη δανειοδότηση αυτή δε θα είχαμε τη ρευστότητα ώστε να μπορέσουμε να κινήσουμε όλο αυτόν τον στόλο των αυτοκινήτων για τη διεκπεραίωση των μαθητικών δρομολογίων. Η δε Περιφέρεια είναι γνωστό ότι καθυστερεί κατά κανόνα την εξόφλησή μας, χωρίς από την άλλη να αναλαμβάνει το κόστος της υπερημερίας της.

Όμως, παρ’ όλο που καθημερινά εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια, η Περιφέρεια πλέον μας οφείλει το εργολαβικό αντάλλαγμα από το Σεπτέμβριο του 2016!! Η δε Τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε μας έκλεισε κάθε κανάλι ρευστότητας και δανειοδότησης, απείλησε δε με άμεση καταγγελία της σύμβασης που μας συνδέει εντός των αμέσως επομένων ημερών.

Ως εκ τούτου δεν είμαστε πλέον σε θέση ούτε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες δαπάνες για καύσιμα ούτε τα ημερομίσθια των οδηγών ούτε καμία άλλη από τις απαραίτητες δαπάνες για την πραγματοποίηση των μαθητικών δρομολογίων. Θεωρούμε δε ότι αποκλειστικά υπαίτια για αυτό είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία μας περιέφερε σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας λόγω της πρωτάκουστης υπερημερίας της, οφείλοντάς μας πλέον του 1,3 εκατομμυρίου Ευρώ.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να αποστείλουμε το από 6 Νοεμβρίου 2017 Υπόμνημα-Όχλησή μας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για όλα τα ανωτέρω, δηλώνοντας ότι θα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο πέραν της λήξεως της τρέχουσας εβδομάδος.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και κάθε δυνατότητά μας να μεταφέρουμε τους μαθητές εξαντλήθηκε. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το κοινό ότι από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 δε θα διεξάγουμε κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών προς και από τα σχολεία. Λυπούμαστε ειλικρινά αλλά θέλουμε να γνωρίζει το επιβατικό μας κοινό και οι πολίτες ότι δεν αποτελεί τούτο δική μας επιλογή.

Το Δ/κό Συμβούλιο της ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ