ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πρόεδρος της ΔΕΗ: Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος για 2 εκατ. καταναλωτές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 μ.μ. | |
Πρόεδρος της ΔΕΗ: Ερχονται μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος για 2 εκατ. καταναλωτές
 Μηνιαίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ο οποίος ταυτόχρονα χαρακτήρισε και ως κρίσιμο παράγοντα το ύψος του τιμήματος που θα εισπράξει η εταιρία από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων για τη στροφή της και σε άλλους τομείς.

Ειδικότερα ο κ Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ έκανε γνωστό πως η ΔΕΗ σύντομα θα καθιερώσει μηνιαίους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ιδίως για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά. Όπως είπε αυτοί φέτος εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 800.000, ενώ του χρόνου θα ανέλθουν σε 2 εκατομμύρια. Η ΔΕΗ θα ακολουθήσει την πρακτική των ανεξάρτητων προμηθευτών, όπως είπε ο ίδιος ανακοινώνοντας και τη βελτίωση κι άλλων λειτουργιών της εταιρίας.

Γιατί δεν ανοίγει η αγορά ηλεκτρισμού


Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημείωσε στην ομιλία του επίσης ότι ο στόχος για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% στην προμήθεια είναι ανέφικτος. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθούν 4,5 εκατομμύρια μετρητές από τη ΔΕΗ στους εναλλακτικούς παρόχους. Κατά τον κ Παναγιωτάκη αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τον τρέχοντα τρόπο, καθώς υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά. Μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρίας τόνισε ότι μόλις το 3,3% των καταναλωτών έφυγαν από τη ΔΕΗ 

Κατά τον ίδιο οι εναλλακτικοί προμηθευτές δεν έχουν επιχειρησιακό σχέδιο για την απόκτηση τόσου όγκου πελατών. Ο κ Παναγιωτάκης υποστήριξε ότι για να ανοίξει η αγορά απαιτείται ριζικός ανασχεδιασμός και μακριά από τις μνημονιακές διαπραγματεύσεις.

Επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ από την πώληση μονάδων

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΔΕΗ για το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Όπως σημείωσε παρά την αποεπένδυση του λιγνίτη «εμείς βλέπουμε την εξέλιξη αυτή ως ευκαιρία. Είναι κρίσιμος παράγοντας το εύλογο τίμημα ώστε να πάμε σε άλλους τομείς και κυρίως στις ΑΠΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μόνο από την πώληση της Μελίτης θα γίνουν επενδύσεις 800 με 900 εκατ. ευρώ, θα ανοίξουν τα ορυχεία της Βεύης και του Κλειδιού δημιουργώντας 600 νέες θέσεις εργασίας.

Ο μετασχηματισμος της ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ η εταιρία θα παραμείνει σημαντική όχι δεσπόζουσα και αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση της στις ΑΠΕ αλλά και στην αναγκαιότητα των επενδύσεων στο δίκτυο διανομής. Ανήγγειλε επίσης την είσοδο στο φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: Euro2day.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ