ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

9.000 προσλήψεις μόνιμων στους Δήμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | | |
9.000 προσλήψεις μόνιμων στους Δήμους
 Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι «οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ θα φτάσει τις 9.000».

«Το νούμερο αυτό», διευκρίνισε ο υπουργός «προέκυψε με βάση τα αιτήματα των ίδιων των δήμων. Θεωρώ πως με αυτές τις θέσεις θα έχουμε καλύψει τις μόνιμες ανάγκες των δήμων. Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έχουν γίνει στη χώρα, μα και για τις πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μετά το 2010. Θεωρώ ότι με αυτές τις προσλήψεις λύνουμε πρώτα απ’ όλα το πρόβλημα της πολιτικής ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτό είναι σημαντικό για τους ίδιους, ενώ αποτυπώνει την πολιτική οπτική της κυβέρνησης για τις σχέσεις εργασίας και την έκταση της χρησιμοποίησης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Θέλουμε σταθερές σχέσεις εργασίας, θέλουμε πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς αποδοχές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ρεπορτάζ της την περασμένη Δευτέρα, η aftodioikisi.gr αποκάλυψε ότι ο αριθμός των 9.000 προσλήψεων «κλείδωσε» κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη την προπερασμένη Τετάρτη.

Άμεσα ο διαγωνισμός

Να σημειωθεί ότι στόχος του υπουργείου αλλά και του ΑΣΕΠ είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Γι΄ αυτό το λόγο ορίστηκαν υπεύθυνοι τόσο από το υπουργείο, όσο και από το ΑΣΕΠ και καθορίστηκαν ομάδες εργασίας, οι οποίες θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή, ώστε να προωθήσουν τη διαδικασία και να ξεπερνούν τάχιστα, όποια πιθανά προβλήματα υπάρξουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018 και να έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων. Στους σχεδιασμούς τους υπουργείου είναι η προκήρυξη να βγει στον αέρα μέχρι τα τέλη του χρόνου ή ακόμα και στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε οι προσωρινοί πίνακες να έχουν δημοσιευθεί έως 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των “παρατασιούχων”.

Στόχος του ΥΠΕΣ είναι να μην υπάρξει κανένα κενό αφού τον Μάρτιο του 2018, λήγουν και οι ανανεώσεις των συμβάσεων που έγιναν στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ