ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Φώτης Δαμούλος: Όραμα, Διάθεση και κυρίως Ανιδιοτέλια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | |
Φώτης Δαμούλος:  Όραμα, Διάθεση και κυρίως Ανιδιοτέλια
Αγαπητοί συνάδελφοι , κυρίες και κύριοι

Σας καλωσορίζω στην σημερινή συνάντηση, στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού συνδυασμού που αποτελείται από 93 υποψηφίους. 93 δραστήριοι και υγιείς επιχειρηματικά επαγγελματίες ενώνουν τις δυνάμεις τους στον συνδυασμό μας, γεμάτοι οράματα και ιδέες, έτοιμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ανάπτυξη της Αργολίδας .

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να αναφέρω ότι πετύχαμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο που να πληροί όλα τα κριτήρια που είχαμε βάλει :

Την ανανέωση με ανθρώπους νέους σε ηλικία και άφθαρτους σε ότι αφορά την ενασχόλησή τους με το επιμελητηριακό γίγνεσθαι.

Να διατηρήσουμε όλους τους έμπειρους και καταξιωμένους συμβούλους μας.

Και το σπουδαιότερο

Να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση όλων των επαγγελμάτων και ευρύτερη εκπροσώπηση όλων των περιοχών του νομού μας.

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σας αναφέρω ότι

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ

Πετύχαμε να συγκροτήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδυασμού μας αλλά και του Επιμελητηρίου ένα τόσο πολυπληθές ψηφοδέλτιο, ανανεωμένο κατά 75% , όπου συμμετέχουν συνάδελφοι μας από όλα σχεδόν τα επαγγέλματα, με έντονη εκπροσώπηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και το κυριότερο: το 55% του ψηφοδελτίου μας να αποτελείται από άτομα εκτός της περιοχής Άργους .

Εάν αυτός ο συγκερασμός αγαπητοί μου φίλοι και φίλες δεν είναι το ιδανικό, τότε ποιο είναι;

Ο συνδυασμός μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν είναι ένας νέος συνδυασμός, είναι ένας συνδυασμός με μεγάλη εμπειρία στα επιμελητηριακά δρώμενα, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα επιμελητηριακά ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επιχειρηματίες σήμερα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης

Ο συνδυασμός μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ συμμετέχει για πέμπτη τετραετία στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αργολίδας διεκδικώντας την ψήφο των μελών μας , την ψήφο των συναδέλφων μας.

Ο συνδυασμός μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι αυτός που χωρίς καμία δόση υπερβολής οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια το Επιμελητήριο μπροστά. Είναι αυτός που πάντα είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είτε από τη θέση της συμπολίτευσης είχε τις προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Είναι ο συνδυασμός αυτός που έδωσε πάντα παρών στα επιμελητηριακά δρώμενα , που ήταν πάντα παρών σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια.

Είναι ο συνδυασμός αυτός ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ με ιδιοτέλεια και προσωπική φιλοδοξία εις βάρος του Επιμελητηρίου .

Είναι ο συνδυασμός αυτός ο οποίος πάντα τεκμηρίωνε την όποια απόφαση του και ποτέ δεν κατέφυγε σε λαϊκισμούς και παραπλανήσεις για να δικαιολογήσει την οποιοδήποτε αδυναμία ή αστοχία του.

Τι κάναμε λοιπόν τα έξι χρόνια διοίκησης στο Επιμελητήριο για την Αργολίδα και για τα μέλη μας ;

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο έργο που έχει να παρουσιάσει αυτός ο συνδυασμός στα έξι χρόνια διοίκησης του, το οποίο είναι πραγματικά μεγάλο και προκαλούμε όποιον έχει διαφορετική άποψη να έρθει να την καταθέσει.

Επιγραμματικά λοιπόν θα αναφερθώ στα κυριότερα σημεία αυτού του έργου, γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία δεν είναι δυνατόν αναφερθούν σε μία προεκλογική ομιλία .

1. Μειώσαμε το λειτουργικό κόστος του Επιμελητηρίου και αυξήσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα μας, από έσοδα που προέρχονται όχι μόνο από τις συνδρομές αλλά και από άλλες δράσεις του Επιμελητηρίου . Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι στο 1ο τρίμηνο της διοίκησης μας κουρεύτηκαν τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου κατά 75% από το περίφημο PSI .

2. Ανοίξαμε τα Επιμελητήριο σε όλα τα μέλη μας , τριπλασιάζοντας τους προμηθευτές του Επιμελητηρίου .

3. Αναβαθμίσαμε τη σχέση και την επικοινωνία με τα μέλη μας , αξιοποιώντας τα e-mail , ώστε να υπάρχει άμεση και συνεχής ενημέρωση. Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση το 2011 υπήρχαν περί τα 500 email και σήμερα με πάρα πολύ προσπάθεια έχουμε φτάσει περίπου τα 4.000 email.

4. Δημιουργήσαμε στενή συνεργασία με τις τεχνικές και επαγγελματικές σχολές του νομού μας και συνεχίσαμε το θεσμό βράβευσης των άριστων μαθητών αυτών των σχολών και με χρηματικό βραβείο .

5. Θεσπίσαμε την πρακτική άσκηση τελειόφοιτων φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ με στόχο την αποφοίτησή τους αλλά και τη προσφορά των υπηρεσιών τους στο Επιμελητήριο με σχεδόν μηδενικό κόστος.

6. Ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματος Businnes Portal Ερμιονίδας - ενός ηλεκτρονικού κατάλογου των επιχειρήσεων με πολλές δυνατότητες που φιλοδοξούμε να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις μας.

7. Προσλάβαμε ειδικό σύμβουλο για άμεση ενημέρωση των μελών μας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα με μηδενικό κόστος για το Επιμελητήριο .

8. Ενισχύσαμε τη θέση μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας , Ιονίων Νήσων και Ηπείρου , κατέχοντας πλέον μία από τις υψηλότερες θέσεις ως νομός στην απορροφητικότητα των προγραμμάτων .

9. Υπογράψαμε Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και του ENTERPRIZE GREECE

10. Επιδοτήσαμε τα μέλη μας για συμμετοχές σε εκθέσεις εσωτερικού με κάλυψη του 50% του κόστους του περιπτέρου τους , και κάλυψη μέρους των εξόδων τους σε εκθέσεις του εξωτερικού , πάντα με την ταμπέλα του Επιμελητηρίου .

11. Προχωρήσαμε σε ενέργειες για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Πρόκειται για μια μακράς πνοής ενέργεια που θα μείνει ως παρακαταθήκη στον νομό Αργολίδας.

12. Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Νομού Αργολίδας . Το Επιμελητήριο δαπάνησε το ποσό των 30.000,00 ευρώ για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου , ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει της αντίστοιχης οικονομικής ανταπόκρισης από τους λοιπούς εμπλεκόμενους .

13. Υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου μας και του Επιμελητηρίου Βόννης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου ξεκινά συνεργασία με ξένο Επιμελητήριο.

14. Αναβαθμίσαμε - και πάλι εμείς πρώτοι - τον τρόπο πληρωμής των συνδρομών και με την υπηρεσία e-baking . Γιατί θα πρέπει να σας αναφέρω ότι εμείς ήμαστε αυτοί που θεσπίσαμε και την ταχυπληρωμή και την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας.

15. Δημιουργήσαμε τμήμα ψηφιακής υπογραφής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.

16. Γράψαμε και πιστοποιήσαμε το Επιμελητήριο στο μητρώο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συμμετοχή μας σε επιχορηγούμενα προγράμματα απευθείας πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

17. Εκσυγχρονίσαμε και αναβαθμίσαμε το κτίριο του Επιμελητηρίου, μετά από 20 χρόνια , σε ένα σύγχρονο συνεδριακό χώρο .

18. Ενισχύσαμε το τμήμα συλλογής βιογραφικών .

19. Αναβιώσαμε και στελεχώσαμε την απαξιωμένη έως τότε αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου , μετατρέποντας την σε πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης .

20. Δώσαμε έμφαση στην Εξωστρέφεια , φέρνοντας εμπορικούς ακολούθους και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο για Β2Β συναντήσεις με τα μέλη του Επιμελητηρίου μας για την σύναψη συμφωνιών με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα.

21. Δώσαμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ΑΕΠΙ με την υπογραφή συμφωνίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την εταιρεία ¨ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ "

22. Αναπτύξαμε και δημιουργήσαμε σχέσεις συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας .

23. Αναβαθμίσαμε τη συνεργασία μας με τους επαγγελματικούς φορείς του νομού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την οικονομική αυτοτέλεια και επιβίωση τους.

24. Ενεργοποιήσαμε την εφαρμογή e-Επιμελητήριο , μία εφαρμογή η λειτουργία της οποίας συμβάλλει τα μέγιστα στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

25. Ιδρύσαμε του θεσμό του Συμβούλου του Επιχειρηματία. Μία δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία στα μέλη του Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα με την άμεση συνεργασία του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ)

26. Φιλοξενήσαμε για 1η φορά 30 TOUR OPERATORS από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας , με σκοπό την προβολή και προώθηση της Αργολίδας σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο τουριστικό κοινό.

27. Χρηματοδοτήσαμε την Μελέτη μετατροπής του Αεροδρομίου της Τρίπολης από στρατιωτικό και σε πολιτικό , με ένα σεβαστό ποσό για τα οικονομικά δεδομένα του Επιμελητηρίου και ειδικά την εποχή εκείνη .

28. Επανεκδώσαμε και αναβαθμίσαμε το "ΔΕΛΤΙΟ " του Επιμελητηρίου , σε ένα σύγχρονο επίκαιρο έγχρωμο περιοδικό, όπου μέσα από αυτό ο επιχειρηματίας μπορεί μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του για το επιχειρείν αλλά και να προβάλλει την επιχείρησή του. Μέσα στα επόμενα σχέδια μας , σε συνεργασία με το νέο ανανεωμένο site μας, είναι το περιοδικό αυτό να κυκλοφορεί εκτός από την έντυπη μορφή του και σε ηλεκτρονική.

29. Αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε την απαξιωμένη και απαρχαιωμένη Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου , με στόχο την ανάδειξη της σε χρηστικό εργαλείο για την οικονομία και την κοινωνία του νομού .

και τέλος

30. Πιστοποιήσαμε το Επιμελητήριο σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τύπου 2 . Έτσι το Επιμελητήριο μετατρέπεται σ' ένα σύγχρονο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με τη δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών και την δυνατότητα υλοποίησης πολλών προγραμμάτων επιμόρφωσης , κατάρτισης & εκπαίδευσης.

Και σαφέστατα δεν σταματάμε εδώ

Το Επιμελητήριο Αργολίδας μέσα στα έξι αυτά χρόνια συμμετείχε και συμμετέχει σε πάρα πολλά προγράμματα , αλλά και διοργάνωσε εξίσου σημαντικά προγράμματα :

Ενδεικτικά σας αναφέρω τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα :

" EUROFRESH ΚΑΙ DIALY CHOISE " , τη συμμετοχή μας στο ¨Κέντρο Μεταφοράς Καινοτομίας " , στην "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου " , αλλά και την διοργάνωση προγραμμάτων και σεμιναρίων όπως το σεμινάριο "Συμβουλευτική καθοδήγηση νέων επιχειρηματιών " ,

τα προγράμματα για ανέργους ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ , και κυρίως τα προγράμματα ΕΦΕΤ , Τεχνικών Ασφαλείας , ΛΑΕΚ και Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Συμβούλων , προγράμματα που προσέφερε το Επιμελητήριο μας στα μέλη , αλλά και στο νομό άλλα εντελώς δωρεάν και άλλα με πολύ χαμηλό κόστος .

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ ξεχωριστά στην

Υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα « Αναβάθμιση της επαγγελματικής Θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολουμένων Γυναικών »

και

στην υποβολή πρότασης για το πρόγραμμα " Προώθησης προϊόντων ΠΟΠ / ΠΓΕ " διακρατικής εμβέλειας για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου .

αλλά και

στην υλοποίηση του 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για στελέχη Επιχειρήσεων μας ,

όπως και

στα σεμινάρια "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ " και " 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ"

Δύο σεμινάρια που έδωσαν στην αγορά της Αργολίδας το ποσό των 800.000,00 ευρώ για πρώτη φορά και αυτό στην ιστορία του Επιμελητηρίου .

Ακόμη

Υλοποιήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ- ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ »

Το Επιμελητήριο Αργολίδας είναι από τα λίγα Επιμελητήρια της Ελλάδας που παρέχει στα μέλη του δύο σπουδαίες υπηρεσίες που είναι :

α. « Ψηφιακές υπηρεσίες υποστήριξης της Απασχόλησης

β. « Ψηφιακή Διαχείριση »

Δύο υπηρεσίες που κατατάσσουν το Επιμελητήριο στα Καινοτόμα Επιμελητήρια της χώρας .

και συνεχίζουμε

Διοργανώσαμε 100 και πλέον ημερίδες με θέματα που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα , την καινοτομία , τα φορολογικά , τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά , θέματα εξαγωγών, για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και πολλά άλλα , και φυσικά πάρα πολλές ημερίδες για την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και LEADER σε ολόκληρη την Αργολίδα και πάντα με εκλεκτό επιτελείο ομιλητών .

Ακόμη

Υπήρξαν πάρα πολλές παρεμβάσεις μας για το Φορολογικό , Ασφαλιστικό , Αγροτικό , για τον υποβιβασμό του Νοσοκομείο Ναυπλίου , για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου , για τα Υποκαταστήματα ΕΦΚΑ , για τα θέματα του ΟΑΕΕ , για τα Κόκκινα Δάνεια , αλλά και για την παράταση της παραμονής των επιχειρήσεων που βρίσκονται στις ΖΟΕ .

Ακόμη

Διοργανώσαμε διήμερο πανελλήνιο συνέδριο της ΟΣΥΕ στην Αργολίδα 200 περίπου ατόμων , με τα γνωστά οφέλη για τις επιχειρήσεις μας και χρηματοδοτήσαμε αρκετές δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στο νομό μας.

και τέλος

δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πολύ σημαντική παρουσία και συμβολή του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο τμήμα των εκθέσεων και των επιχειρηματικών αποστολών .

Εν μέσω κρίσης τολμήσαμε και διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία δύο εκθέσεις την " Αργολίδα 2013 " και την " Αργολίδα 2015 " αυξάνοντας μάλιστα την συμμετοχή των εκθετών κατά 40% , με μηδενικό κόστος για το Επιμελητήριο - για πρώτη φορά και αυτό -

Διοργανώσαμε επιχειρηματικές αποστολές σε Ρωσία , Βρυξέλες , Λουξεμβούργο .

Διοργανώσαμε την έκθεση "ΓΕΥΣΕΙΣ και ΟΨΕΙΣ" στο Κρανίδι για 3η συνεχόμενη χρονιά με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για 1η φορά το Επιμελητήριο Αργολίδας με επιχειρήσεις του συμμετείχε σε εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Υόρκη για έναν ολόκληρο χρόνο με μηδενικό κόστος για τις επιχειρήσεις μας .

Συμμετείχαμε στις διεθνείς εκθέσεις SIAL και ΑΝUGA με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Συμμετείχαμε ως Επιμελητήριο Αργολίδας για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με δικό μας περίπτερο και με τη συμμετοχή αρκετών επιχειρήσεων για 2 συνεχόμενες χρονιές με πολύ χαμηλό κόστος για τα μέλη μας με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

και άφησα τελευταία

Το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει γίνει στο τομέα των εκθέσεων και δεν είναι άλλο από την διοργάνωση της " ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 " , της μεγαλύτερης περιφερειακής έκθεσης πανελληνίως , 5.500 τ.μ. , με 300 εκθέτες , 35.000 επισκέπτες , η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο για τον νομό μας , όσο και για τους εκθέτες .

Φίλες και φίλοι

Είναι πάρα πολλά ακόμα αυτά που έχουμε υλοποιήσει ή έχουμε δρομολογήσει αλλά δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο και να σας κουράσω .

Με αυτά τα λίγα πιστεύω ότι έδωσα το στίγμα του συνδυασμού μας για το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε και να δώσουμε την απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια και να περάσουν την άποψη ότι το Επιμελητήριο είναι το Επιμελητήριο του Άργους ,είναι το Επιμελητήριο των ολίγων , είναι το Επιμελητήριο το μη παρεμβατικό, είναι το Επιμελητήριο της αδράνειας .

Το ερώτημα όμως είναι :

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ ;

Βεβαίως και όχι .
Έχουμε δείξει ότι είμαστε ο συνδυασμός ο οποίος αγωνιά για το μέλλον των επιχειρήσεων , αγωνιά για την ανάπτυξη της Αργολίδας.

Επομένως συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε , συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ λοιπόν και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος στις 11 Δεκεμβρίου ως νέα πλέον Διοίκηση δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας θα ξεκινήσουμε αμέσως την υλοποίηση του προγράμματος μας. Ενός φιλόδοξου προγράμματος που πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του νομού μας και των επιχειρήσεων γενικότερα και να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη λαίλαπα που μας ταλανίζει όλους την ΥΦΕΣΗ .

Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι :

1) Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την ίδρυση του βιοτεχνικού πάρκου είτε στην ίδια περιοχή είτε σε άλλη περιοχή του νομού μας , ενεργοποιώντας την μελέτη που έχουμε εκπονήσει ως Επιμελητήριο και στην οποία προτείνονται περιοχές της Αργολίδας που πληρούν τα κριτήρια για την ίδρυση επιχειρηματικού - βιοτεχνικού πάρκου , ώστε να δοθεί λύση στην ομηρία εκατό και πλέον επιχειρήσεων που βρίσκονται στις ΖΟΕ και ζουν συνεχώς με το άγχος των παρατάσεων.

2) Άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια για την υλοποίηση του εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου στη Δαλαμανάρα το οποίο θεωρούμε ότι θα είναι ένα τρομερό εργαλείο ανάπτυξης έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει την κυκλική ανάπτυξη της Αργολίδας .

3) Συνέχιση των προσπαθειών μας για να επιτευχθεί συμφωνία για συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου , της Περιφέρειας , των Δήμων και των φορέων του νομού μας για την ίδρυση του οργανισμού προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας , διαφορετικά δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε μόνοι μας σαν Επιμελητήριο στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος .

4) Συνέχιση των προσπαθειών μας για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε αεροδρόμιο υποδοχής πτήσεων τσάρτερ.

5) Σύσταση Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου διευρυμένης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα μέλη του Επιμελητηρίου μας με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των επιχειρήσεων και την καλύτερη προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος .

6) Ίδρυση γραφείου του Επιμελητηρίου στην Ερμιονίδα , ώστε να υπάρχει άμεση επαφή των μελών μας εκεί και ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων .

7) Επέκταση σε όλο τον νομό και Ολοκλήρωση της επαγγελματικής " πύλης " business portal

8) Αναβάθμιση του ΚΕΚ του Επιμελητηρίου , με τη αύξηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τα μέλη μας δωρεάν ή με συμβολικό κόστος .

9) Συνέχιση του Μεταπτυχιακού Τμήματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με σκοπό την αρτιότερη εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρηματιών αλλά και των στελεχών τους.

10) Δημιουργία Πλατφόρμας Εκπαίδευσης από Απόσταση -το γνωστό e-learning , ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα μέλη μας να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Επιμελητηρίου χωρίς τη φυσική τους παρουσία στο χώρο του Επιμελητηρίου .

11) Διοργάνωση ημερίδων για την άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση των μελών μας σε θέματα επιχειρηματικότητας – καινοτομίας κλπ.

12) Συνεχής παρεμβάσεις σε Υπουργεία – Τράπεζες – Ασφαλιστικούς Οργανισμούς με σκοπό την επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων απασχολούν τα μέλη μας.

13) Αλλαγή του ρόλου του Επιμελητηρίου σε ευρωπαϊκά πρότυπα με τη μελέτη λειτουργίας άλλων ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και σύμφωνα πάντα με την επιμελητηριακή νομοθεσία.

14) Αλλαγή του μέχρι σήμερα μοντέλου Διοίκησης με συμμετοχή στις Διοικητικές Επιτροπές και στα Διοικητικά Συμβούλια των Προέδρων Επιτροπών και Συλλόγων για αμεσότερη ενημέρωση και επίλυση των προβλημάτων των μελών μας.

15) Ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του ρόλου της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής σε πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης και εκπαίδευσης με την πλήρη αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε για τα μέλη μας είτε για το ίδιο το Επιμελητήριο .

16) Ενδυνάμωση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου στα φορολογικά θέματα και επέκταση του συμβούλου του επιχειρηματία και σε θέματα νομικής και ασφαλιστικής φύσεως .

17) Ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δραστηριοποίηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Πιστοποίηση των Επαγγελματικών Προσόντων , με τη δημιουργία κέντρου πιστοποιήσεων με χαμηλό κόστος για τα μέλη μας , με τη συνεργασία άλλων φορέων και Επιμελητηρίων.

18) Ανάληψη πρωτοβουλίας για συνεργασία του Επιμελητηρίου με τα Πανεπιστήμια μας σε θέματα καινοτομίας και συμβουλευτικής

19) Υλοποίηση προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή των μελών του .

20) Ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Βόννης και σχεδιασμός για άμεση συνεργασία σε εξαγωγές και τουρισμό .

21) Υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Πιστοποίηση μας στο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

22) Επέκταση του θεσμού της βράβευσης των αριστούχων μαθητών των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του νομού μας , με την οργάνωση διαγωνισμών επιχειρηματικής ιδέας από τους μαθητές των σχολείων μας , προωθώντας ταυτόχρονα την επιχειρηματικότητα στα σχολεία.

23) Στενότερη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τις Ομοσπονδίες , Συλλόγους και Σωματεία στις διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις τους , ενισχύοντας την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική τους δράση .

και τέλος

24) Εκμετάλλευση όλων των ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου με άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα μέλη του , ώστε την επόμενη τετραετία οι εκλογές πλέον να γίνονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο της Αργολίδας χωρίς κανένα κόστος .

Φίλες και φίλοι - Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Προσπάθησα μέσα σε λίγες γραμμές να ενημερώσω για το πολύ σπουδαίο έργο που έχουμε παράξει ως Διοίκηση τα έξι χρόνια της θητείας μας αλλά και για το τι σχεδιάζουμε και τι οραματιζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου , για το μέλλον των επιχειρήσεων μας.

Ανοίξαμε τα Επιμελητήριο σε όλα τα μέλη μας.

Το Επιμελητήριο έπαψε να είναι μια απλή δημόσια υπηρεσία και λειτουργεί πλέον 12 ώρες την ημέρα και με άτομο της Διοίκησης να είναι καθημερινά παρών.

Έπαψε πια να είναι ένα Επιμελητήριο των ολίγων .

Αποδείξαμε ότι ενδιαφερόμαστε εμπράκτως για όλη την Αργολίδα και είμαστε αυτοί οι οποίοι χωρίς να μετράμε ψήφους και συμφέροντα , "στήνουμε " κάλπες για πρώτη φορά στην Ερμιονίδα και καταθέτουμε έναν συνδυασμό με 12 συναδέλφους

από εκεί , δείχνοντας ότι για μας τα λόγια είναι πράξη και όχι πυροτεχνήματα και λαϊκισμοί .

Τολμήσαμε και προχωρήσαμε στην συγχώνευση του Τουριστικού Τμήματος με το Τμήμα Υπηρεσιών , μιας και το Υπουργείο δεν δεχόταν να αυξήσει τις έδρες του Τουριστικού Τμήματος από μία σε δύο , έτσι ώστε οι άνθρωποι του τουρισμού να μπορούν να εκπροσωπηθούν με περισσότερα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο , αλλά και να ενοποιήσουμε όλα τα σχετικά επαγγέλματα με τον τουρισμό σ' ένα τμήμα , χωρίς να μας ενδιαφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα - μιας και την έδρα του τουρισμού την κατείχε πάντα ο συνδυασμός μας - γιατί βασικό μας πιστεύω είναι ότι ένας εκπρόσωπος ίσον κανένας εκπρόσωπος - και να τονίσω εδώ την παντελή απουσία της Αντιπολίτευσης από τη συζήτηση αυτού του κρίσιμου θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο , όπως άλλωστε  παντελής ήταν η θεσμική τους παρέμβαση και τα έξι χρόνια της θητείας τους.

Άλλωστε τους έχουμε προκαλέσει επανειλημμένα να ενημερώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Αργολίδας για ποιές ήταν οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά δυστυχώς άκρα του τάφου σιωπή.

Αποδείξαμε ότι είμαστε ο μοναδικός Συνδυασμός ο οποίος ήταν πάντα παρών σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια , ήταν πάντα παρών σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε αυτός ο τόπος ,

αποδείξαμε ότι είμαστε ο μοναδικός Συνδυασμός ο οποίος είχε και έχει προτάσεις και πάνω απ' όλα είμαστε ο μοναδικός Συνδυασμός ο οποίος έχει τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας επιμελητηριακός Συνδυασμός

Και αυτά είναι :

ΟΡΑΜΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ και κυρίως ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

Πριν περάσουμε στα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού μας , νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους , έναν προς έναν , όχι μόνο γιατί αποδέχτηκαν την πρόταση μου και μου έκαναν την τιμή να είναι παρόντες στον συνδυασμό που είμαι επικεφαλής , αλλά και γιατί πριν από μέρες ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις , κομματικές εξαρτήσεις και εναγκαλισμούς , με κοινό στόχο την προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων των επιχειρηματιών και την ανάπτυξη του νομού μας.

Είναι πρωτόγνωρο για μένα να ηγούμαι ίσος ανάμεσα σε ίσους σ’ έναν πραγματικά ανεξάρτητο υπερκομματικό συνδυασμό , γι΄ αυτό και είμαι υποχρεωμένος να δεσμευτώ απέναντι σας ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε παρόντες στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου όπως με συνέπεια κάνουμε τόσα χρόνια , γιατί σ' εμάς ανήκουν ΟΛΟΙ , γιατί τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώμα , ούτε κόμμα .

Θέλω να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους τους συνυποψηφίους μας και να τους ζητήσω να πορευτούν στον προεκλογικό τους αγώνα με σύμμαχό τα δυνατά όπλα μας

την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ 

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ