ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οργανώνουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οργανώνουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, για την οργάνωση του αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, συμμετέχει στην σύσκεψη της Τετάρτης, 8/11/2017, στις 7:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας.

Καλούμε σε συμμετοχή τα μέλη του σωματείου μας, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους σπουδαστές στην κατάρτιση , σε σχολές ΙΕΚ, ΟΑΕΔ .

Καλούμε σε συντονισμό, τα 7μελή των σχολών, τα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο του εμπορίου. Κανένας εργαζόμενος ανοργάνωτος! Όλοι οι σπουδαστές στην κατάρτιση να οργανωθούν στα σωματεία τους, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες τους, βάζοντας στο επίκεντρο τους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων τους!

Δίνουμε τη μάχη για:

- Αυξήσεις ανάλογες με τα χρόνια εργασίας (τριετίες), επιδόματα για τους έγγαμους, για τα παιδιά, μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης ως και στο 100%, μεγαλύτερη προσαύξηση σε υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες και άλλες μισθολογικές απολαβές.

- Ρυθμίσεις σε σχέση με την εργασία, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας για τις γυναίκες, η ενσωμάτωση του διαλείμματος στον εργάσιμο χρόνο, επιπλέον διαλείμματα σε εργασίες με ιδιαίτερη επικινδυνότητα, ειδικά μέτρα σε τμήματα με πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες ή σε τμήματα όπου υπάρχουν βάρη, ακόμα και μικρότερα ωράρια σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

- Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ατυχήματος όπως και η χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

- Πολλές ακόμα κατακτήσεις που αφορούσαν το σύνολο της ζωής μας όπως εκδρομές, κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας, επιβράβευση όταν αυτά είχαν επιτυχίες στην εκπαίδευση, παροχή ιατρικών εξετάσεων, άδεια την ημέρα ονομαστικής εορτής, επιπλέον ημέρες άδειας για το γάμο ή τη γέννηση παιδιών κ.ά.

- Στην πρακτική οι σπουδαστές να δουλεύουν όλοι πάνω στο αντικείμενο σπουδών, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο σε περίπτωση ατυχήματος, να εξισωθεί ο μισθός με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και όχι το 70% που είναι τώρα.

Συνάδελφοι, η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαικές οικογένειες, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, με οργάνωση και όχι μοιρολατρικά.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 9 Νοέμβρη, στην πλατεία Αγ. Πέτρου, (πλευρά Καποδιστρίου), στις 7:30μμ, στο Αργος.

Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

ΕΚ ΤΟΥ
Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ