ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Βρυξέλλες: Συναυλία αλληλεγγύης για την Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:56:00 μ.μ. | |
Βρυξέλλες: Συναυλία αλληλεγγύης για την Ελλάδα
Από τους πρώτους κιόλας μήνες της ατέλειωτης ελληνικής κρίσης οι ευρωπαίοι πολίτες οργάνωσαν συλλόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης βοηθώντας συγκεκριμένους τομείς στην Ελλάδα, όπως σχολεία, το «Χαμόγελο του Παιδιού», συσσίτια, νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας, κ.π.ά. 

Ανάμεσα στους συλλόγους αλληλεγγύης ο «12 Heures pour la Grèce» στις Βρυξέλλες οργάνωσε χθες (11-11-2017) για έκτη συνεχή χρονιά, μουσική εκδήλωση στην αίθουσα Madelaine των Βρυξελλών με τον Παντελή Θαλασσινό και την Σοφία Παπάζογλου, εγκαινιάζοντας έτσι την περίοδο 2017-2018 για την βοήθεια στην Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση πήραν επίσης μέρος το «Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών» και η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών. Τα έσοδα από την συναυλία, αλλά και όσα θα συλλέξει ο Σύλλογος κατά τη διάρκεια της νέας περιόδου θα διατεθούν κυρίως για την αγορά πετρελαίου για τα σχολεία της Βορ. Ελλάδας ώστε η θέρμανσή τους να μην διακοπεί στους κρύους μήνες του χειμώνα. 
Ο Σύλλογος «12 ώρες για την Ελλάδα», ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει διαθέσει περισσότερα από 150.000 στην αγορά πετρελαίου για τα σχολεία μέσω του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελλάδα (Fondation Internationale pour la Grece). «Πέρυσι» γράφει η βελγική Le Soir που αφιερώνει ένα άρθρο της για την εκδήλωση, «εξασφαλίστηκε η θέρμανση σε 40 σχολεία με 7.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά στη λίστα αναμονής υπάρχουν ακόμη 250 σχολεία που χρειάζονται βοήθεια». Εκτός από την βελγική εφημερίδα όλα τα γαλλόφωνα ΜΜΕ (RTL, FR2, RTBF….), αφιέρωσαν χρόνο για την παρουσίαση της εκδήλωσης, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τα ζητήματα της ελληνικής κρίσης.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Φέρρης, Αλέκα Καννελίδου, Μίλτος Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, Παναγιώτης Μάργαρης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έχουν ήδη συμμετάσχει στις συναυλίες που οργανώνει ο Σύλλογος αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Πέρυσι γιορτάζοντας τα πέντε χρόνια δράσης του οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία συναυλία με τους Αφροδίτη Μάνου, Γιάννη Κότσιρα, Βασσίλη Λέκκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αλεξάνδρα Γαβρά και Βασίλη Μπούρα. Τα έσοδα της συναυλίας προστέθηκαν στις δωρεές που ήδη είχαν συλλεχθεί για τη συμμετοχή του Συλλόγου στη δράση Fuel for Schools, με την οποία βοηθήθηκαν σχολεία στη Β.Ελλάδα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην περιοχή του Μεσολογγίου.
Από τα έσοδα της χθεσινής συναυλίας και τις μέχρι τώρα δωρεές που έχουν κατατεθεί στο Σύλλογομέρος θα βοηθηθούν επίσης οι κάτοικοι της Σαμοθράκης που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από τον «12 Heures pour la Grèce».
(Γ.Κόνδης)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ