ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Εξωγήινος αστεροειδής «επισκέφθηκε» το ηλιακό μας σύστημα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:10:00 μ.μ. |
Εξωγήινος αστεροειδής «επισκέφθηκε» το ηλιακό μας σύστημα (βίντεο)
Ο «Oumuamua» αποτελεί τη νέα μεγάλη ανακάλυψη των αστρονόμων της NASA, καθώς κατόρθωσαν να καταγράψουν την τροχιά αλλά και τη διέλευσή του μέσα από το ηλιακό μας σύστημα.


Η ονομασία του προέρχεται από την χαβανέζικη διάλεκτο, καθώς εκί βρίσκεται το τηλεσκόπιο που κατέγραψε την πορεία του, ενώ στην τοπική γλώσσα το όνομα «Oumuamua» σημαίνει «ο πρώτος αγγελιοφόρος από πολύ μακριά».

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων, όχι επειδή αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας, αλλά διότι η προέλευσή του δε μπορεί να εξακριβωθεί με ασφάλεια, ενώ η ανακάλυψή του συνέβη ακριβώς πριν από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστρονόμων της αμερικάνικης υπηρεσίας διαστήματος το μέγεθός του αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς το μήκος του φαίνεται να ξεπερνά τα 400 μέτρα σε αντίθεση με τις άλλες δύο διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 40 μέτρα.

Αυτό το γεγονός, αλλά και η διαπίστωση ότι διέρχεται για πρώτη φορά μέσα από το ηλιακό μας σύστημα, οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι ο αστεροειδής αποτελεί τον πρώτο εξωγήινι επισκέπτη του ηλιακού μας συστήματος, ενώ υπολογίζεται ότι ταξιδεύει στο αχανές σύμπαν για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

Ο «Oumuamua» κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αγγίζουν τα 95.000 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ δεν αποτελεί πηγή κινδύνου για τη Γη, καθώς ήδη ταξιδέυει εκτός του ηλιακού μας συστήματος με άγνωστη κατεύθυνση.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν, τέλος, ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον ένας αστεροειδής από άλλους γαλαξίες διέχεται μέσα από τον δικό μας γαλαξία, τον Milky Way, όμως η καταγραφή κι ο εντοπισμός τους αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.
Πηγή: gazzetta.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ