ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Νεότερα στοιχεία για την Ρωμαϊκή Επίδαυρο σε διάλεξη στην Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. |
Νεότερα στοιχεία για την Ρωμαϊκή Επίδαυρο σε διάλεξη στην Κύπρο
 Ποια η σχέση του ιερού του Ασκληπιού και της πόλης της Επιδαύρου με τον αναδυόμενο Χριστιανισμό; Το Ασκληπιείο, η πόλη της Επιδαύρου και οι αλλαγές που συντελέστηκαν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, τη δεύτερη περίοδο ακμής του ιερού, παρουσιάζονται στη διάλεξη με θέμα «Η ρωμαϊκή Επίδαυρος: παράδοση και νεωτερικά στοιχεία», του Στυλιανού Κατάκη, Επίκουρου Καθηγητή Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η διάλεξη διοργανώνεται από το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, η οποία στηρίζει την εκδήλωση, στη Λευκωσία. Θα υπάρξει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση.

Ο Στυλιανός Κατάκης επιχειρεί να παρουσιάσει τις αλλαγές που συντελούνται στην πόλη της Επιδαύρου και το ιερό του Ασκληπιού κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αρχαιολογικές, φιλολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες και τις πρόσφατες ανασκαφικές έρευνες υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ