ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. |
Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής
 Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου 2017, η έναρξη του Φεστιβάλ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) «ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2017», στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Περιστερίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε η πρωτοβουλία της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. για την προώθηση Ψηφίσματος υποψηφιότητας της Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Κατάλογο Άυλης Κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου, επίσημος συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ και οικοδεσπότης, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ προσφέροντάς του ένα φιλοτεχνημένο περιστέρι, Σύμβολο της πόλεως, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την αξία της Ψαλτικής Τέχνης ως Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά και άριστου μέσου πνευματικής καλλιέργειας της κοινωνίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι εκπρόσωποι του εκκλησιαστικού, πολιτικού και επιστημονικού χώρου, όπως οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, οι Βουλευτές κ. Γιάννης Ανδριανός (εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας), κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης (Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ), η κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου (ανεξάρτητη Βουλευτής), καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Παρέστησαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ψαλτικής τέχνης όπως ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Παϊκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος Κίσσας, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Γιουρούκος, οι Άρχοντες Πρωτοψάλτες κ. Θεόδωρος Βασιλικός και κ. Κωνσταντίνος Ζόππας.
Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, αλλά και ολόκληρου του Φεστιβάλ, ήταν ο υπερ-ενενηντάχρονος πλέον Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, κορυφαίος εκπρόσωπος της ψαλτικής και πρώην Πρόεδρος της ΟΜ.Σ.Ι.Ε., ο οποίος βραβεύτηκε από την ΟΜΣΙΕ δια χειρός του Μακ. Αρχιεπισκόπου και συγκίνησε με τον μεστό του λόγο.

Η Κεντρική ομιλήτρια κα Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξήρε την πρωτοβουλία της ΟΜΣΙΕ και ενημέρωσε σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάθεση του Φακέλου Υποψηφιότητας της Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Κατάλογο της UNESCO ενώ ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Φώτης Γιαννακάκης ανέγνωσε το Ψήφισμα.

Συμμετείχαν η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ», υπό τη Διεύθυνση του κ. Γρηγορίου Νταραβάνογλου, Άρχοντος Μαΐστορος της ΜΤΧΕ και η Χορωδία Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ», υπό τη Διεύθυνση των Πρωτοψάλτου κ. Ευστάθιου Γραμμένου (Προέδρου) και Δημητρίου Κατσικλή.

Την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, το πρωί πραγματοποιήθηκαν στρογγυλή τράπεζα διαλόγου με θέμα: “Η διδασκαλία της Ψαλτικής στις μικρές ηλικίες» και θα τιμηθούν οι Ιερείς π. Ειρηναίος Νάκος, π. Γρηγόριος Καραλής και π. Θεολόγος Γρύλλης.

Το απόγευμα η εκδήλωση- Συναυλία ήταν αφιερωμένη στην εκκλησία και την μεγάλη προσφορά της στο έθνος ως «διασώστρια» και θεματοφύλακας της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και οι μουσικολογιώτατοι Ιερείς π. Σεραφείμ Φαράσογλου, π. Χρήστος Χριστοδούλου, π. Χρήστος Κυριακόπουλος, π. Λάμπρος Ανδρεάκης και π. Παναγιώτης Ιωακείμ.

Έψάλλαν οι Χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ και η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορίνθου υπό τη διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ