ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ψεκασμό με χαλκούχο για το χαλάζι σε ελιές και εσπεριδοειδή που επλήγησαν από το χαλάζι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
Ψεκασμό με χαλκούχο για το χαλάζι σε ελιές και εσπεριδοειδή που επλήγησαν από το χαλάζι
 Οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς του νομού Αργολίδας σε περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι καθιστά επιτακτικό τον ψεκασμό των δέντρων με χαλκούχο σκεύασμα, εντός των πρώτων 24 ωρών.

Οι παραγωγοί οφείλουν να προσέξουν την ποσότητα που εφαρμόζουν ώστε να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση φυτοτοξικότητας.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Κουτσοποδίου στην Αργολίδα στις 8/11 σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ελιές που είναι η περίοδος συγκομιδής όπως και στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Παρόλα αυτά, η ζημιά που προξένησε θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Αποτίμηση ζημιών από γεωπόνους του ΕΛΓΑ

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ επισκεφθηκαν  σήμερα την Αργολίδα, προκειμένου να κάνουν αυτοψίες σε αγροκτήματα των περιοχών, βόρεια του Άργους, που επλήγησαν απ΄ την χθεσινή χαλαζόπτωση.

Συγκεκριμένα, έχουν πληγεί μεγάλες εκτάσεις με ελιές και εσπεριδοειδή, όσο και κηπευτικά, στις περιοχές Κουτσοποδίου, Μαλανδρενίου, Σχινοχωρίου, Ίναχου και γειτονικών οικισμών που ανήκουν στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Χθες, τις περιοχές, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, ενώ παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, έγιναν ήδη απ’ τους βουλευτές της Αργολίδας.

Πηγή: agronews.gr / ert.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ