ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται εβδομάδα κακοκαιρίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. |

Ερχεται εβδομάδα κακοκαιρίας (βίντεο)
 Σε τροχιά κακοκαιρίας η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα με την αρχή να γίνεται την Κυριακή 12/11, καθώς προβλέπονται εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας με αραιές κατά βάση συννεφιές που από το βράδυ και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές στα δυτικά, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην αττική, στην Κρήτη καθώς και στη Μακεδονία.
Η κακοκαιρία θα κάνει την είσοδο της από την Αττική και εν συνεχεία θα επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη κακοκαιρία φέτος που θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα. 
Το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ώρες, καθώ σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές, που πιθανότατα να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στο Βόρειο Ιόνιο (κυρίως την Κέρκυρα) και την Ήπειρο. Η κακοκαιρία-εξπρές αναμένεται να υποχωρήσει τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
Όμως για μια άκρως βροχερή εβδομάδα μας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook τονίζει πως μέχρι στιγμής ο Νοέμβρης δεν μας έχεις δείξει τα δόντια του (σε ότι αφορά στις βροχές), τη βδομάδα όμως που έρχεται, θα μας αποδείξει γιατί πολλές φορές χαρακτηρίζεται ως ο πιο βροχερός μήνας του έτους.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του τα κύρια βαρομετρικά χαμηλά που θα προκαλέσουν αυτές τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα (κατά διαστήματα) θα είναι δύο :
- Στην αρχή της εβδομάδας, ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα γεννηθεί στη Λιβύη και η τροχιά του θα είναι βορειοανατολική, και το δεύτερο και πιο ισχυρό,
- Αμέσως μετά, ένα βαρομετρικό που αναμένεται να γεννηθεί στη βόρεια Ιταλία και θα κινηθεί αργά και σταθερά κατά μήκος της Ιταλίας με αποτέλεσμα να προσεγγίσει αρκετά και την περιοχή μας. (βλ. χάρτη)
Ενώ προειδοποιεί πως σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα δύο αυτά βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι θα είναι εμπλουτισμένα με μεγάλα ποσά υγρασίας, με αποτέλεσμα να εναποθέσουν την υγρασία αυτή με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για ισχυρά βαρομετρικά (ειδικά το δεύτερο της Ιταλίας) που ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και αν ασφαλώς διατηρηθούν όπως αυτή τη στιγμή έχουν, η Αττική θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα το πρωί. Φαίνεται δε, ότι οι παράμετροι αστάθειας είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα, αν διατηρηθούν αυτά τα στοιχεία, να έχουμε πολύ δυνατό "πέρασμα" από την ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Για την κακοκαιρία αναφέρεται μέσω του προφίλ του στο Facebook και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου,  οποίος προειδοποιεί ακόμα και για πλημμυρικά επεισόδια!
«Ακριβοθώρητος όμως δείχνει να γίνεται ο ήλιος την ερχόμενη εβδομάδα στις περισσότερες δυτικές,κεντρικές και βόρειες περιοχές καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κυρίως οι προαναφερθείσες περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που ίσως οδηγήσουν κατά τόπους και σε πλημμυρικά επεισόδια!
Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση του σχετικά στάσιμου βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της Ελλάδας της επόμενης εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων.»


Πηγή: thepressroom.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ