ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στο Πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών με θέμα την ισότητα στην Αυτοδιοίκηση η Ελένη Παναγιωτοπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. |
Στο Πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών με θέμα την ισότητα στην Αυτοδιοίκηση η Ελένη Παναγιωτοπούλου
 Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση και ο κομβικός ρόλος των γυναικών ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου των Αιρετών Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθηνα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν αιρετές γυναίκες από ολες τις Περιφερειες της χώρας και κατατέθηκαν απόψεις περι της ενδυνάμωσης του ρόλου των γυναικών στην αυτοδιοίκηση και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Β βαθμος αυτοδιοίκησης από τις αυξημενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας .
Από την Πελοπόννησο συντονίστρια της συνεδρίας « Πολιτικές Ισότητας στην Αυτοδιοίκηση, Ελληνική Πραγματικότητα και Ευρωπαικές Πρακτικές».ηταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ, κα Ελένη Παναγιωτοπούλου .

Στις παρεμβάσεις συζητήθηκαν θέματα ισότητας, η παρούσα κατάσταση και οι τρέχουσες εξελίξεις και προτάσεις σε ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο. Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων .
Η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών, , όχι μόνο ενισχύει το επιπεδο δημοκρατίας, αλλά και σύμφωνα με τις μελέτες των διεθνών οργανισμών , λειτουργεί ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους , εκτος των γυναικών αυτοδιοικητικών και μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και γυναικών αυτοδιοικητικών , οι Γενικοί Γραμματείς Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Ανδρέας Βύρας, και εκπρόσωποι των κομμάτων ο κ. Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, η κα Ζέφη Δηδαδάμα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κα Διαμάντω Μανωλάκου από το Κ.Κ.Ε, η κα Κατερίνα Αδαμοπούλου από τους ΑΝΕΛ και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ