ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Ο Ζωγράφος Θεόφιλος» στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. |
Συνεχίζεται η έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Ο Ζωγράφος Θεόφιλος» στο Ναύπλιο
Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, συνεχίζεται η έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τίτλο «Ο Ζωγράφος Θεόφιλος», που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2019. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο.

Στην έκθεση έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με πίνακες του ζωγράφου Θεόφιλου, που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της τράπεζας, πλαισιωμένη με αντικείμενα από τις Συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Σκοπός της είναι να πλησιάσει ο επισκέπτης την εποχή και τους τόπους που έζησε και ζωγράφισε ο Θεόφιλος και να κατανοήσει πόσο άλλαξε τη νεοελληνική ζωγραφική.

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διαφορετικά έντυπα, τα οποία επιμελήθηκε ειδικός μουσειοπαιδαγωγός, με στόχο τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή των παιδιών διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο λαικός ζωγράφος μας εξακολουθεί να είναι σημείο αναφοράς και το έργο του αντικείμενο μελέτης και εκπαίδευσης για μαθητές καθιστώντας το διαχρονικής αξίας και προβολής , για το οποίο ωστόσο δεν τυγχάνει της ίδιας προσοχής και από τη γενέτειρα του τη Μυτιλήνη παρ΄όλο που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με δεδομένη την ύπαρξη του Μουσείου Θεοφίλου στη Βαρειά

Οι επισκέψεις των σχολείων οργανώνονται κατόπιν συνεννοήσεως με την ξεναγό κυρία Ιωάννα Μαυριά, στον αριθμό τηλεφώνου 27520 96234, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες, καθώς και με τις Δ. Τσούργιαννη και Γ. Μάζηστο τηλέφωνο 2103262457.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ