ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, 9 Ομοσπονδιών: [Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Φαρμάκου, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και Συνταξιούχων ΙΚΑ.] και περισσότερων από 50 συνδικαλιστικών οργανώσεών (εργατικά κέντρα, σωματεία κλπ), σε αγωνιστική συμπόρευση ενάντια στα σχέδια επίθεσης στην απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καλεί κάθε εργαζόμενο σε αγωνιστική ετοιμότητα!

Συνάδελφοι, η ανάγκη να δοθεί απάντηση και με γενική απεργία είναι πλέον επιτακτική.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη για να μη σηκώνει κεφάλι.

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο αυτό καλούμε κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία, κάθε συνδικάτο, κάθε συνδικαλιστή, τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να συμπορευθούμε μαζί στον αγώνα, που είναι αναγκαίος για να μην περάσουν οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά, να δώσουμε απάντηση στα απεργοκτόνα σχέδιά τους. Χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουμε την πάλη μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για κλιμάκωση της απάντησής μας και με γενική απεργία.

Παρά τα όσα διακηρύσσει η κυβέρνηση για "δίκαιη ανάπτυξη", για "επιστροφή στην κανονικότητα", για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, η επίθεση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η τρίτη "αξιολόγηση" θα συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες, με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Γι' αυτό και κλιμακώνει την επίθεση, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων προϋποθέτει τη θωράκιση όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου, ώστε να μπουν οι αγώνες των εργαζομένων στο "γύψο" της προσαρμογής στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αυτοί οι σχεδιασμοί θα πάρουν τη θέση τους δίπλα στις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στις καταδίκες απεργών με πολλούς μήνες φυλάκισης επειδή παλεύουν για τις ανάγκες τους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, στις αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση και τις απειλές βαρύτατων συνεπειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα διατάγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας για "σιγή νεκροταφείου".

Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και να μη βγάζουμε άχνα.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου, για "παρεμβάσεις" που θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.

Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχό τους, τους αγώνες των εργαζομένων, ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των άλλων αρπακτικών του ιδρώτα των εργαζομένων. Όλων αυτών που, στο όνομα της κερδοφορίας τους, απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων. Να έχουν συνδικάτα του χεριού τους, στη δούλεψή τους.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το σχέδιο των 535 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις. Στον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ, για επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας, επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Στον αγώνα για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Δηλώνουμε την απόφασή μας: 

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανέναν νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Θα απαντήσουμε με Γενική Απεργία.
Δεν υποχωρούμε, όσους νόμους κι αν ψηφίσουν.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.


          Πρόεδρος                     Γραμματέας
Γεωργία Αργυροπούλου    Μάρω Καλαϊτζή



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ