ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ναυτικός Όμιλος Άργους: Ναι στην κατασκευή κολυμβητηρίου στην πόλη μας...αλλά έχουμε ενστάσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 π.μ. |
Ναυτικός Όμιλος Άργους: Συμφωνούμε για την κατασκευή κολυμβητηρίου στην πόλη μας...αλλά έχουμε ενστάσεις!


Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ιδρύθηκε το 1979. Ξεκίνησε την δράση του σε παραθαλάσσιο οικόπεδο στο ΤΗΜΕΝΙΟ ΑΡΓΟΥΣ παραχωρημένο από τον αείμνηστο Γεώργιο Ρασσιά .


Στην αρχή της προσπάθειας αυτής το εγχείρημα αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και καχυποψία από τους συμπολίτες μας και με δυσκολία δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα κολύμβησης με 4 παιδιά !

Με την συνέπεια όμως, τον επαγγελματισμό των προπονητών και την αγάπη μας για τα παιδιά κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας οι οποίοι πλαισίωσαν το Ναυτικό Όμιλο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του με αποτέλεσμα ότι μέχρι το 1988 πάνω από 3.000 παιδιά του Άργους και από την ευρύτερη περιοχή έμαθαν να κολυμπούν σωστά, ενώ παράλληλα έκαναν καθημερινά τα καλοκαιρινά τους μπάνια και στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο με τη βιβλιοθήκη παιδικών βιβλίων και τα επιτραπέζια παιχνίδια περνούσαν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Στο χώρο αυτό επίσης κάναμε παιδικά πάρτι με αποκορύφωμα τις μουσικές βραδιές για τους γονείς και τα μέλη του Ν.Ο.Α. κάθε πανσέληνο του καλοκαιριού.

Όλα αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους, έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία και την συμμετοχή τους στον Ν.Ο.Α.

Παράλληλα το αγωνιστικό τμήμα του Ν.Ο.Α. συμμετείχε σε ημερίδες κολύμβησης, διασυλλογικούς αγώνες, περιφερειακούς και πανελλήνιους αγώνες και με ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας.

Συγχρόνως στις εγκαταστάσεις μας λειτουργούσαμε τμήμα ΣΕΡΦ και τμήμα ιστιοπλοΐας με μικρά σκάφη ΟΠΤΙΜΙΣΤ.

Το 1989 άνοιξε το κολυμβητήριο στο Ναύπλιο, με ολυμπιακών διαστάσεων (50 μέτρων) θερμαινόμενη πισίνα, με διαχειριστή την Γ.Γ.Α. και διευρύνθηκε το πεδίο ενασχόλησης με δραστηριότητες σχετικά με την κολύμβηση, τόσο χρονικά όσο και ποιοτικά αφού πλέον εξασφαλιζόταν η δυνατότητα προπονήσεων σχεδόν για όλο τον χρόνο σε κορυφαίες, για την εποχή αλλά και μέχρι σήμερα, εγκαταστάσεις.

Από τότε ο Όμιλός μας δραστηριοποιείται σε αυτόν το χώρο και για το διάστημα που λειτουργούσε κανονικά και απρόσκοπτα, ο Ν.Ο.Α. είχε αγωνιστική συμμετοχή σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες, ημερίδες κολύμβησης, περιφερειακά πρωταθλήματα, χειμερινούς αγώνες Νότιας Ελλάδας και πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης με πολλές διακρίσεις και μετάλλια και συμμετοχές σε τελικούς πανελληνίων αγώνων.

Συνεχίσαμε την δραστηριότητά μας και όταν το κολυμβητήριο περιήλθε στην αρμοδιότητα διαχείρισης του Δήμου Ναυπλιέων, τον οποίο με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία του συλλόγου μας μέχρι τώρα.

Στην αρχή όλα καλά, με το χρόνο όμως οικονομικοί λόγοι ανάγκασαν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τους χειμερινούς μήνες και συνεχίσαμε τη δραστηριότητα κάτω από αντίξοες συνθήκες για προπόνηση των αθλητών μας εντός της σχολικής περιόδου οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταφέρονται για να προπονούνται σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων ώστε να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες !

Μετά λοιπόν 38 χρόνια λειτουργίας του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΓΟΥΣ και με πάνω από 10.000 παιδιά του Άργους και από την ευρύτερη περιοχή Αργολίδας, Τροιζηνίας, Κυνουρίας και Νεμέας να συμμετέχουν στα αθλητικά τμήματα του συλλόγου μας και μάλιστα τα τότε παιδιά, γονείς τώρα, εμπιστεύονται και πάλι τον Ν.Ο.Α. για τα παιδιά τους (παιδιά δεύτερης γενιάς).

38 χρόνια συνέπειας προς τους γονείς και τα παιδιά διαμόρφωσε την αναγκαιότητα και την απαίτηση της κατασκευής κολυμβητηρίου στην πόλη μας !

Συμφωνούμε στην απόφαση του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την κατασκευή κολυμβητηρίου στην πόλη μας , έστω και με 25 μέτρων πισίνα !

Δεν ρωτηθήκαμε ποτέ να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τον σχεδιασμό της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Έχουμε ενστάσεις ως προς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του κολυμβητηρίου που φαίνεται να προωθείται προς υλοποίηση από τον Δήμο , γιατί θεωρούμε ότι δεν πληρεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για την καλύτερη άθληση των αθλητών , την εξυπηρέτηση των γονέων – συνοδών και δεν έχει δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων έλλειψη ΚΕΡΚΙΔΩΝ !

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ