ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάροχος ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. |
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάροχος ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών
«Η δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική αναπτυξιακή πρωτοβουλία, μετά την ίδρυση της πρώτης περιφερειακής τράπεζας και το μοντέλο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, που εμείς εδραιώσαμε στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της πολιτικής του πρωτοβουλίας, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει γρήγορα να εγκαινιάσει τη δημοκρατία της ενέργειας ως παραγωγός και ως πάροχος ενέργειας, μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε το συμβούλιο ότι οι συμπράξεις, στις οποίες θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Περιφερειακές Ενότητες, οι Δήμοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα έχουν στόχο τα οφέλη να κατευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες.

Αφού επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε αντίθεση με τη λειτουργία της ΔΕΗ, δεδομένου ότι έχει πλήρως απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ετοιμότητα της Περιφερειακής αρχής να αξιοποιήσει το σχετικό νομοσχέδιο που πρόκειται πολύ σύντομα να ψηφιστεί, ώστε η Πελοπόννησος να αποτελέσει την πρώτη περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα της χώρας.

«Τη συγκριμένη πρωτοβουλία την είχαμε ορίσει με σαφήνεια στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2010 και εδώ και ένα χρόνο την έχουμε θέσει στην Κυβέρνηση, ώστε να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή οδηγία» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ