ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας σε Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μόσχα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 μ.μ. | |
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας σε Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μόσχα
Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα βρίσκετε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος για να παραστεί στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συνέδριο.  
Το συνέδριο ξεκίνησε την1 Νοεμβρίου 2017 παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου. Ο Αγιότατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, μίλησε κατά την έναρξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου με θέμα «Η Ρωσία στον 21 αιώνα ιστορική εμπειρία και προοπτικές».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε μεταξύ άλλων , πως είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η επανάσταση ήταν μια τραγωδία. Ο εμφύλιος πόλεμος, ο θάνατος και η απέλαση εκατομμυρίων ανθρώπων, προκάλεσε μεγάλες απώλειες στη Ρωσία .Το πιο τρομερό είναι ότι κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα οι σπόροι του μίσους και του κακού σπάρθηκαν στις ψυχές των ανθρώπων. Και σήμερα μπορούμε να παρακολουθήσουμε με πόνο, καθώς το ίδιο μίσος αναβιώνει σε διαφορετικά σημεία του σύγχρονου κόσμου, τόσο σε απομακρυσμένες χώρες, όσο και σε πλησιέστερα έθνη, με τους αδελφούς μας.
Και οι δύο καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας στην αρχή και στο τέλος του 20ού αιώνα προκλήθηκαν από το γεγονός ότι η εθνική ελίτ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί επαρκώς στις προκλήσεις της εποχής. Σήμερα στη Ρωσία αναζητούν την εικόνα του μέλλοντος.
Εάν θέλουμε να είμαστε μια ευημερούσα χώρα στον 21ο αιώνα, μια χώρα που γίνεται σεβαστή από άλλες χώρες, μια χώρα που έχει μέλλον, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις επαναστατικές καταστροφές και την πολιτική αντιπαράθεση, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορική μας διαδρομή. Αν όλοι ακολουθούν ένα κοινό σκοπό και οι πιο δύσκολες προκλήσεις θα ξεπεραστούν, οι απόγονοί μας θα είναι σε θέση να μιλάνε με ευγνωμοσύνη των επιτευγμάτων του λαού μας στον επόμενο αιώνα, και να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους.
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ,συλλειτούργησαν μαζί με τον Πατριάρχη Κύριλλο και πλήθος Μητροπολιτών από την Ρωσία καθώς κι από άλλες Ορθόδοξες κοινότητες του εξωτερικού.
Κατά την εορτή της Παναγίας του Καζάν (στη μνήμη της απελευθέρωσης της Μόσχας και της Ρωσίας από τους Πολωνούς το 1612), στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο. Την ημέρα αυτή στη Ρωσία γιορτάζεται ως εθνική εορτή - η Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.

Η Παναγία του Καζάν είναι πολιούχος του Καζάν και προστάτιδα της Ρωσίας. Τιμάται στις 8 Ιουλίου και στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας. Παραδοσιακά, με την εικόνα της Παναγίας του Καζάν ευλογούνται οι αρραβώνες στη Ρωσία. Ναοί προς τιμή της Παναγίας του Καζάν έχουν κτισθεί στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ