ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πόπη Καλκούνου: H φλόγα του Αγώνα-Άθλου να ανάψει στη μνήμη των αγωνιστών του τότε και στη ψυχή των αθλητών του σήμερα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | |
Πόπη Καλκούνου: H φλόγα του Αγώνα-Άθλου να ανάψει στη μνήμη των αγωνιστών του τότε και στη ψυχή των αθλητών του σήμερα
Στον πάντα ευγενικά προσφερόμενο χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, ξεκίνησαν οι έγγραφές του Παλαμηδίου ΄Αθλου. Το Σαββατοκύριακο η πόλη του Ναυπλίου θα θυμηθεί και θα τιμήσει το σημαντικό ιστορικό γεγονός της ΄Αλωσης του Παλαμηδίου που θα σημάνει πολλά για την εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Ο Δήμος Ναυπλιέων με προεξέχοντα τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου " Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" άποδίδουν στους δημότες την ιστορική μνήμη του γεγονότος.
Παράλληλα εδώ και κάποια χρόνια το δρομικό γεγονός του Παλαμηδίου Δρόμου που εδώ και τρία χρόνια έγινε Παλαμήδιος ΄Αθλος, δίνει στα παιδιά των σχολείων, στους πολίτες και στους αθλητές δρομείς τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την πορεία ανάβασης προς το Κάστρο του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου και να νοιώσουν εκείνη την στιγμή της υπέρτατης σωματικής προσπάθειας τη δύναμη της θέλησης και της πίστης στην ιδέα της απελευθέρωσης που οδηγεί στον ηρωϊσμό. 

Το Σάββατο το απόγευμα η λαμπαδιδρομία που προσθέτει εφέτος ο Δήμος Ναυπλιέων στις εκδηλώσεις της Άλωσης του Παλαμηδίου συνδέει το ιστορικό με το δρομικό γεγονός καθώς οι αθλητές θα δημιουργήσουν στα σκαλιά του κάστρου μια φωτεινή γραμμή μνήμης της τοπικής μας ιστορίας μέχρι να φτάσουν στην κορυφή....στο ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΛΑΜΗΔΗ και τότε η φλόγα του Αγώνα- ΄Αθλου να ανάψει στη μνήμη των αγωνιστών του τότε και στη ψυχή των αθλητών του σήμερα.

Καλλιόπη Καλκούνου-Ζάχου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ