ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Έλληνες ναυτικοί με 10 μποφόρ έκαναν διάσωση ναυαγών του πλοίου «Little Seyma» στη Μύκονο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. |
Έλληνες ναυτικοί-ψαράδες έκαναν τη διάσωση των ναυαγών του φορτηγού πλοίου «Little Seyma» στη Μύκονο
Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος οι 12 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που το βράδυ της Παρασκευής προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.


Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυλλέξουν το πλήρωμα του πλοίου (εννέα Ουκρανούς και τρεις υπηκόους Αζερμπαϊτζάν) από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.


Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο εξακολουθούν να είναι δυσμενείς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το LITTLE SEYMA που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου ευχαριστεί θερμά τους Μυκονιάτες ναυτικούς-ψαράδες για τη σημαντική τους συμβολή στη διάσωση των ναυαγών του φορτηγού πλοίου «Little Seyma»στο Τραγονήσι.

Τα αδέρφια Δημήτρης και Βαγγέλης Λυκούρης καθώς και ο Βαγγέλης Πολυκανδριώτης, με τα αλιευτικά σκάφη "ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ" και το σκάφος "ΑΝΝΟΥΛΑ", έδωσαν πραγματική μάχη με τα κύματα και με αυτοθυσία, οδήγησαν και έφεραν εις πέρας την αποστολή διάσωσης.

Στα χνάρια των ηρώων προγόνων τους ναυτικών, αγνοώντας τους ανέμους 10 και 11 μποφόρ που έπνεαν στο σημείο, έδειξαν εμπράκτως την αγάπη των Μυκονιατών για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα αγάπης τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Το παράδειγμά τους αναδεικνύει τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Μυκονιατών, το φιλότιμο, την φιλοπατρία και την ανιδιοτέλή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η πράξη τους αυτή ας γίνει οδηγός ζωής για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.

Οι Μυκονιάτες απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι και εργάζονται για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να κάνουν θαύματα!

Ένα τέτοιο μικρό θαύμα ήταν και η σημερινή διάσωση των ναυαγών στο Τραγονήσι, ανατολικά της Μυκόνου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ