ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Μανιάτης: Αύξησαν 12,8 % το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε έναν χρόνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | |
 Γ. Μανιάτης: Αύξησαν 12,8 % το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε έναν χρόνο
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εγκληματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε βάρος της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας κορυφώθηκε με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 12,8% το α΄ εξάμηνο του 2017, όταν στην Ε.Ε. μειώθηκε κατά 0,5%.

Οι Έλληνες πολίτες σήμερα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα στην ίδια τιμή με τους Σουηδούς, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού. Έτσι, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2016 οι 100KWh κόστιζαν 17,2 €, το 2017 εκτινάχθηκαν στα 19,4 €.

Ο τραγέλαφος της πολιτικής τους κορυφώθηκε στα μεταβατικά μέτρα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, αφού αντί να μειώσουν τις τιμές στους Έλληνες καταναλωτές, μείωσαν τις τιμές στη Βουλγαρία και την Ιταλία, όπου οι ιδιώτες πάροχοι έκαναν εξαγωγή της ενέργειας που αγόρασαν σε χαμηλή τιμή από τη Δ.Ε.Η.

Ανάλογες συνθήκες διαμορφώθηκαν και στην αγορά φυσικού αερίου, όπου στην Ελλάδα το ίδιο διάστημα μειώθηκαν οι τιμές κατά μόλις 0,7%, όταν ο μέσος όρος μείωσης της Ε.Ε. ήταν 6,3% και στη γειτονική Βουλγαρία η μείωση ήταν 10,3%.

Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμη πιο εξοργιστικά, όταν στα χρόνια που κυβερνούν (2015-2017), η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί από 110$/βαρέλι που είχε το 2014 σε μόλις 45$/βαρέλι, με αποτέλεσμα η Δ.Ε.Η. να καταγράφει κάθε χρόνο λιγότερες δαπάνες για καύσιμα ηλεκτροδότησης των νησιών κατά 400.000.000 €.

Δεν διστάζουν δε, να επιβαρύνουν με 100 εκατ. € το χρόνο τους Έλληνες καταναλωτές λόγω Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), αφού έχουν καθυστερήσει κατά 2 τουλάχιστον χρόνια την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων. Ένα έργο που αναθέσαμε το καλοκαίρι του 2014 και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016, από το οποίο θα μειωθεί το κόστος των ΥΚΩ κατά 100 εκατ. € κάθε χρόνο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπόσχονται τώρα να το ολοκληρώσουν το καλοκαίρι του 2018.

Καταστρέφουν την εθνική οικονομία, εγκληματούν σε βάρος των φτωχών νοικοκυριών. Οι θεατρινισμοί και τα ψέματά τους κραυγάζουν πλέον. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο».

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ