ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τζάκι καίει αδιάλειπτα για 172 χρόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:55:00 π.μ. |
Τζάκι καίει αδιάλειπτα για 172 χρόνια
 Το Warren House Inn είναι μια κλασική βρετανική παμπ που βρίσκεται στο Dartmoor, στο Ντέβον. Χτίστηκε το 1845, ανήκει στο δουκάτο της Κορνουάλης και διευθύνεται από τον Peter Parsons και τη σύζυγό του Janet.

Το παράδοξο εδώ είναι ότι στο τζάκι που υπάρχει στο εσωτερικό του καταστήματος η φωτιά δεν έχει σβήσει εδώ και 172 χρόνια, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα, για τη διατήρησή της, όπως επισημαίνει ο Peter χρειάζονται τρία φορτηγά ξύλα κάθε μήνα.
Η παμπ κάποτε ήταν το στέκι των ανθρακωρύχων της περιοχής, που αναζητούσαν ένα μέρος για να ζεσταθούν μετά τη δουλειά, να φάνε, να πιουν και να συζητήσουν και η παράδοση της αναμμένης φωτιάς παραμένει από τότε.
Έτσι το πρώτο πράγμα που κάνει ο Peter Parsons κάθε πρωί είναι να βγάλει την τέφρα και να προσθέσει μερικά ακόμα κούτσουρα στη φωτιά. Και μπορεί οι ανθρακωρύχοι να έφυγαν από εδώ στις αρχές της δεκαετίας του 1900, αλλά η παράδοση της φωτιάς συνεχίστηκε.
«Τη νύχτα η φωτιά χαμηλώνει, καλύπτεται με στάχτη και το πρωί ένα μικρό κούνημα και λίγα κούτσουρα και αμέσως ανάβει. Μπορεί να μην είναι δυνατή η φλόγα συνέχεια αλλά η φωτιά δεν σβήνει ποτέ», λέει ο Peter.

Πηγή: perierga.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ