ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

"Το Αστέρι της Ευχής" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. |
"Το Αστέρι της Ευχής" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
 Έρχονται Χριστούγεννα και το μυαλό μας δεν μπορεί να είναι κάπου αλλού παρά μόνο στις γιορτές, στη χαρά και στη ξεκούραση…

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο όμως, δεν μπορεί, ιδίως αυτές τις ημέρες, να βγάλει από το μυαλό του και όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί σαν κι εμάς.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες έχουν πραγματικά την ανάγκη να αισθανθούν κάποιον δίπλα τους, που να τους στηρίξει και να δείξει ότι σκέφτεται κάτι παραπάνω από τις γιορτές και τα δώρα.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, η Πέμπτη Ε΄ τάξη πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Το αστέρι της ευχής» προσπαθώντας να βοηθήσει στην πραγματοποίηση ευχών μικρών παιδιών που χρειάζονται την βοήθειά μας.

Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 17 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.

Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία

Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα «τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά», κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα απλό χάρτινο αστέρι και ένα αυτοκόλλητο του Οργανισμού, με συμβολικό χαρακτήρα και το ποσό των χρημάτων που μαζεύεται χρησιμοποιείται προκειμένου να εκπληρωθούν κάποιες ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.

«Από το παιδί για το παιδί»

Με αυτόν τον τρόπο, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ !!!!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ