ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου "Ελληνική Παράδοση"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συλλόγου "Ελληνική Παράδοση"
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου "Ελληνική Παράδοση" με θέμα:
"Χριστούγεννα...σαν παραμύθι"!
Χοροί, τραγούδια και λαϊκές παραδόσεις του Δωδεκαημέρου.
Για ακόμη μια χρονιά η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου, μας εισάγει με τον πιο όμορφο τρόπο στο κλίμα και το πνεύμα των Άγιων και γιορτινών αυτών ημερών, καθώς μας φέρνει στο νου θύμισες και μυρωδιές από παραδοσιακά Χριστούγεννα!
Η φετινή εκδήλωση, μας θύμισε τα παραμύθια και τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες αυτές τις μέρες τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι με το Χριστόξυλο, το Χριστόψωμο και τα γλυκίσματα, τους καλαντιστές που γύριζαν από σπίτι σε σπίτι, αλλά και τους καλικάτζαρους που ήταν το φόβητρο μικρών και μεγάλων...
Γύρω από την ιστορία της Μάρως, της Κάλως και των καλικάτζαρων, διαδραματίστηκαν χοροί, κάλαντα, τραγούδια και έθιμα από την Δράμα, την Θράκη, την Πελοπόννησο, την Κοζανη, την Ήπειρο και την Άρνισσα Πέλλας με τα περίφημα "Τζαμαλάρια"!
Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η φετινή αποστολή μας ήταν να συγκεντρωθεί γραφική ύλη για τους μαθητές των σχολείων της Μάνδρας Αττικής! Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν σε αυτόν τον σκοπό!
Ευχαριστούμε πολύ όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και βρίσκεται κάθε φορά δίπλα μας σε όλες τις δράσεις του συλλόγου!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ