ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. |
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος
 Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων-ποτών να απαντήσουμε με απεργία μπροστά και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης-δανειστών.

Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Από την άλλη θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων με συνεχή νομοθετήματα, τους επιδοτεί μέσω των «ματωμένων πλεονασμάτων» με ζεστό χρήμα, τους παρέχει φθηνά εργατικά χέρια, έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Απαιτούν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, με μισθούς που δεν αρκούν για την επιβίωση μας, με δεκάδες ανασφάλιστους – απλήρωτους εργαζόμενους, άθλιες εργασιακές σχέσεις, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και εργατικά ατυχήματα που δε δηλώνονται. Η εργοδοτική τρομοκρατία, τα ατέλειωτα ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η εργοδοσία επενδύει στην διαίρεση μεταξύ των εργαζόμενων και στον μικρό βαθμό οργάνωσης των ίδιων στο συνδικάτο τους.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τώρα να πάρουμε όλη την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα για την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να βάλουμε στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές μας.

Να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με το Συνδικάτο και το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

· Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

· Υπογραφή και επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/12/17

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10.30
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ