ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σκοτώθηκαν παιδιά σε σύγκρουση τρένου με σχολικό στη Γαλλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. |
Σκοτώθηκαν παιδιά σε σύγκρουση τρένου με σχολικό στη Γαλλία
  Συγκλονίζει την Γαλλία το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένα τρένο έκοψε στα δύο σχολικό λεωφορείο κοντά στην πόλη Περπινιάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις μαθητές και να τραυματιστούν 19 εκ των οποίων οι επτά σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ανάμεσα στους νεκρούς μαθητές είναι ένα οκτάχρονο παιδί.

Λεπτομέρειες σχετικές με τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όμως στον τόπο της τραγωδίας έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επίσης στον τόπο κατέφθασαν ελικόπτερα με τα οποία αρκετά από τα τραυματισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ηλικίας έως 15 χρόνων, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, κόπηκε στα δύο από το τρένο που έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Γαλλίας, ανέφερε πως η αμαξοστοιχία κινείτο με 80 χλμ. την ώρα και πως σε αυτήν επέβαιναν 25 άνθρωποι. Απο αυτούς ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις.

Το λεωφορείο μετέφερε τα παιδιά στα σπίτια τους.

Η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν χαρακτήρισε τρομακτικό το δυστύχημα και ανακοίνωσε πως μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας, που βρίσκεται 850 χλμ. νοτίως του Παρισιού. Την οδύνη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως οι σκέψεις του βρίσκονται κοντά στα θύματα αυτού του φρικτού δυστυχήματος καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων. «Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί» , πρόσθεσε ο Μακρόν.

Μια επιβάτης της αμαξοστοιχίας, δήλωσε στα σωστικά συνεργεία, ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε το τρένο κόντεψε να εκτροχιαστεί.

Πηγή: tanea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ