ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Γιόρτασαν τον Άγιο Ιγνάτιο στην Ζόγκα Ελληνικού στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 μ.μ. | |
Γιόρτασαν τον Άγιο Ιγνάτιο στην Ζόγκα Ελληνικού στην Αργολίδα (βίντεο)
 Στην περιοχή Ζόγκα Ελληνικού Αργολίδος ,όπου βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου ,τιμάτε με κάθε λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου.
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα ,χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Στο τέλος του πανηγυρικού έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ιγνατίου πέριξ του προσκυνήματος προς ευλογία των πιστών.
Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.
Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.
Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ